Schneider Electric Türkiye Inovasyon Zirvesi Tamamlandi

19 Ekim’de baslayan ve 4 Kasim’da sona eren etkinlikte “Gelecegin Binalari ve Sebekeleri”, “Gelecegin Endüstrileri”, Gelecegin Veri Merkezleri” ve Gelecegin Is Ortaklari” konulari çesitli konusmalar ve oturumlarla masaya yatirildi.

Schneider Electric tarafindan düzenlenen ve küresel iklim sorunlarinin ele alindigi, dünya ekonomisini karbondan arindirma çözümlerinin konusuldugu Türkiye Inovasyon Zirvesi tamamlandi.

Schneider Electric'ten yapilan açiklamaya göre, 1000’den fazla kisinin katildigi etkinlikte katilimcilar ayni zamanda Schneider Electric’in dijital ve sürdürülebilir inovasyonlarini deneyimleme sansini elde etti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Baskani Bora Tuncer, salgin nedeniyle tüm köklü endüstrilerde degisim yasandigini belirterek, "Bu, bize mevcut durumun artik bir seçenek olmadigini gösteriyor. Endüstriyel isletmelerin yalnizca dünyanin sürdürülebilirligi için degil, ayni zamanda kendi üretim ve süreçlerinin sürdürülebilir olmasi için çok daha fazla otomasyon, ekolojik verimlilik ve çeviklige ihtiyaç duyuyor. Inovasyon Zirvesi Türkiye’de ele aldigimiz konularla köklü bir degisimden geçen endüstrilere isik tuttuk. Müsterilerimiz ve is ortaklarimiz etkinligimize yogun bir ilgi gösterdiler ve Schneider Electric’in dijital ve sürdürülebilir inovasyonlarini deneyimleme sansini elde ettiler. 1000’den fazla katilimciyi böyle bir etkinlikte agirlayarak dijital dönüsüm yolculuklarina ortak olmaktan dolayi büyük mutluluk duyduk.” ifadelerini kullandi.

“Gelecegin Binalari ve Sebekeleri” konusunun ele alindigi etkinlik Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Baskani Bora Tuncer’in açilis konusmasiyla basladi.

Etkinlik, Schneider Electric Dünya Baskan Yardimcisi Luc Remont ve Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölgesi Güvenilir Güç ve Dijital Enerji Is Birimi Genel Müdür Yardimcisi Mehmet Saglam’in strateji konusmalariyla devam etti. Daha sonra düzenlenen oturumlarda saglikli ve dayanikli oteller, hastanelerde sürdürülebilirlik ve esneklik, yenilenebilir enerji sektörünün yanisira organize sanayi bölgelerinde enerji dagitiminin bugünü ve yarini gibi konular ele alindi. Etkinligin bir sonraki bölümünde ise, dijitallestirilmis binalarin yani sira, gelecegin saglikli, esnek, modernize edilmis binalarinin ve elektrikli araçlarin hayatimiza getirdigi yeniliklere deginildi.

-Zirvenin gündemini “Gelecegin Endüstrileri” olusturdu

Inovasyon Zirvesi Türkiye’nin 2. günü “Gelecegin Endüstrileri” konusunun ele alindigi konusmalar ve oturumlarla devam etti. Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstriyel Otomasyon Is Birimi Genel Müdür Yardimcisi Esin Gül, “Gelecegin Endüstrileri: Daha Sürdürülebilir ve Güçlü bir Gelecek için” baslikli bir konusma gerçeklestirdi. “Sanayide Akilli Üretim ve Dijital Dönüsüm” konularinin ele alindigi paralel oturumlarda ise, gida-ilaç sektöründe dijitallesme ve sürdürülebilir verimlilik, madencilik, demir, çelik ve mineral endüstrisinde dijitallesme, petrol & dogalgaz petrokimya için sürdürülebilir dijital gelecek konulari ve akilli makinelerin dijital dönüsüm yolculugu konusuldu.

Türkiye Inovasyon Zirvesi’nin 3.gününde “Gelecegin Veri Merkezleri”, 4. gününde ise “Gelecegin Is Ortaklari” konularinin ele alindigi konusmalar ve oturumlarla devam etti. Düzenlenen oturumlarda dijital ekonomide rekabet gücünü korumak amaciyla cesur fikirlere ve inovasyonlara ihtiyaç duyuldugunun ve Schneider Electric’in düzenledigi bu Zirve ile müsterilerini ve is ortaklarini bu çaga öncülük etmeleri yolunda desteklediginin alti çizildi.

Etkinlik, Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Baskani Bora Tuncer, Sabanci Holding eski CEO’su Yönetim Danismani Mehmet Göçmen ve GYODER Baskani Mehmet Kalyoncu’nun katilim gösterdigi, moderatörlügünü Bloomberg HT Arastirma Müdürü Gizem Uzuner’in yaptigi “Iklim Krizine Karsi Sürdürülebilir Kalkinma Iklimi: Ne Kadar Kalici?” konusunun ele alindigi panelle devam etti.

Etkinlik, Bloomberg HT tarafindan düzenlenen ve Genel Yayin Yönetmeni Açil Sezen, Bloomberg HT Yorumcusu Gökhan Sen ve Bloomberg HT Londra Temsilcisi Cüneyt Basaran’in katildigi “Sürdürülebilirlik ve Inovasyonun Makroekonomisi” adli panelle sona erdi.
Kaynak: AA