Rekabet Kurulu Bazi Birlesme Ve Devralma Islemlerine Izin Verdi

Türkiye Denizcilik Isletmeleri AS'ye ait Tasucu Limani'nin isletme hakkinin verilmesi yöntemiyle, geri sahasinin ise satis yöntemiyle bir bütün olarak Cey Ortak Girisim Grubu tarafindan devralinmasi islemine izin verildi.

Rekabet Kurulu, bazi birlesme ve devralma islemlerine izin verilmesini kararlastirdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyurulara göre, Kurul tarafindan, Kumho Mitsui Chemicals üzerindeki ortak kontrolün Mitsui Chemicals, Inc. ve Kumho Petrochemical Co., Ltd. tarafindan devralinmasi islemine izin verildi.

TAIF Joint Stock Cornpany'nin tek kontrolünün SIBUR Holding tarafindan devralinmasi islemi onaylandi.

Etap Dogan Plastik Ambalaj San. ve Tic. AS ile Etap Enjeksiyon Plastik San. ve Tic. AS'nin tek kontrolünün DW Reusables N.V. araciligiyla Liqui-Box Holdings, Inc. tarafindan devralinmasi islemi uygun bulundu.

IC IÇTAS EGIS Otoyol Isletme ve Bakim AS'nin tek kontrolünün halihazirda tesebbüs üzerinde ortak kontrole sahip IC Altyapi Isletme ve Ticaret AS tarafindan devralinmasi islemine izin verilmesi kararlastirildi.

Hella GmbH&Co. KGaA'nin tek kontrolünün Faurecia S.E. tarafindan devralinmasi islemine izin verildi.

Clubessential Holdings, LLC'nin dolayli ortak kontrolünün Silver Lake Group, LLC ve Battery Management Corp. tarafindan devralinmasi islemi onaylandi.

Türkiye Denizcilik Isletmeleri AS'ye ait Tasucu Limani'nin isletme hakkinin verilmesi yöntemiyle, geri sahasinin ise satis yöntemiyle bir bütün olarak Ceynak Lojistik ve Tic. AS ve Ceyport Terminal Lojistik ve Tic. AS'den olusan Cey Ortak Girisim Grubu tarafindan devralinmasi islemi uygun bulundu.

Ulug Enerji Dagitim ve Perakende Satis Hizmetleri AS ile istirakleri Uludag Elektrik Dagitim AS ve Limak Uludag Elektrik Perakende AS'nin kontrolünün, Actis Long Life Infrastructure Fund tarafindan Uludag Power Networks UK Limited araciligiyla devralinmasi islemi onaylandi.

Ekol Ofset Matbaacilik Tesisleri Ambalaj San. ve Tic. AS'nin tek kontrolünün Vanrom NV tarafindan devralinmasi islemine izin verilmesi kararlastirildi.

Kaynak: AA