Mugla'da Alternatif Turizm Için Tanitim Atagi

Mugla’nin Köycegiz, Ortaca, Dalaman ilçelerinde, eko turizm odakli uzun mesafe isaretli yürüyüs ve bisiklet rotalarinin seyahat acentelerine tanitimi yapildi.

Mugla'da Alternatif Turizm Için Tanitim Atagi


Eko turizm potansiyelinin artirilmasi amaciyla seyahat acentelerine yönelik düzenlenen “Eco Trails Seyahat Acenteleri Tanitim Etkinligi” kapsaminda bölgeye gelen 40 kisilik grup yürüyüs ve bisiklet rotalarini tanima firsati buldu. Yürüyüs, bisiklet, kano aktivitelerinin yani sira tekne ve gulet turu ile bölge degerlerinin tanitimi yapildi.

Proje yürütücüsü Murat Demirci, bölgedeki bisiklet ve yürüyüs rotalarinin tanitimini yaptiklarini söyledi.



Yürüyüs ve bisiklet rotalari projesini hazirlarken bölge degerlerini ön plana çikardiklarini anlatan Demirci, “Rotalari eko turizm konusunda faaliyette bulunan seyahat acentelerine tanitiyoruz. Onlardan beklentimiz bu bölgedeki rotalari kullanarak paket turlar düzenlemeleri, bölge degerlerine öncelik vermeleri ve bu bölgeye katkida bulunmalari” diye konustu.



Dalyan Turizm Tanitim Sosyal Gelisim ve Egitim Vakfi (TUSEV) Baskani Basar Kosargelir, bölgedeki bisiklet ve yürüyüs rotalarini acentelere tanitmayi amaçladiklarini aktardi.

2022 Nisan’da ise uluslararasi çapta bir tanitim planladiklari bilgisini veren Kosargelir; “Dalaman, Ortaca, Köycegiz bölgesinin turizm anlaminda güçlü ve zayif yönleri ile firsatlari belirlememiz gerekiyor. Bunlari belirledikten sonra ise attigimiz her adimi bunun üzerine atmamiz lazim. Çok güzel bir bölgede yasamamiza ragmen ne yazik ki güçlü yanimiz ne, zayif yanimiz ne, firsatlarimiz neler bunlarla ilgili bir bilgi karmasasi var. Amacimiz tüm paydaslar ve sektör temsilcileri ile eko turizm master plani çerçevesinde bölgede yapilacak yatirimlarin ve turizm modelinin belirlenmesi” dedi.



Dalyan’da eko turizm merkez ofisi

Dalyan’da belediyenin, vakfin ve ticaret odasinin destegi ile eko turizm merkez ofisi açacaklarini belirten Kosargelir, sözlerini söyle sürdürdü; “Amacimiz Dalyan’a gelen misafirlerde eko turizm algisini olusturmak. Dalis nerede yapilir, bisiklet nerede sürülür, yürüyüs rotalari nerededir. Bu konuda hizmetlere nasil erisilebilir. Bölgemizdeki bu dogal güzelliklerin bilmesini ve Iztuzu, çamur banyosu ekseninden çikarak, farkli güzelliklerinde ön plana gelmesini istiyoruz.”
Kaynak: İHA