Dorçe Prefabrik, Iklim Kriziyle Bas Edecek Modüler Hafif Çelik Yapilar Sunuyor

Sirketin Ankara’daki üretim tesisinde sadece 1 gün gibi kisa bir süre içerisinde, 100’den fazla “Konteyner Modüler Konut Üniteleri” üretilerek sevkiyata hazir hale getiriliyor.

Dorçe Prefabrik ve Insaat, Türkiye’nin ve dünyanin birçok bölgesinde gerçeklestirdigi “Acil Konaklama ve Mülteci Kamplariyla” sorunlara çözüm olmaya devam ediyor.

Dorçe Prefabrik ve Insaat'tan yapilan açiklamaya göre, dünya büyük bir iklim kriziyle karsi karsiya kaldi ve devletler de krize karsi simdiden önlem alinmaya basladi. 31 Ekim-12 Kasim'da Glasgow’da devam eden BM Iklim Degisikligi Çerçeve Sözlesmesi 26. Taraflar Konferansi (COP26) degisen iklim kosullarinin dogurdugu tehlikelerin önüne geçmek amaciyla 140 ülkenin devlet liderlerini bir araya getiriyor.

2018'de Dünya Bankasi'nin yaptigi tahmine göre Latin Amerika, Sahra Alti Afrika ve Güneydogu Asya'da 2050 yilina kadar 143 milyondan fazla kisi iklimden dolayi göç edecek. 2017'de 68,5 milyon insan, kötü sartlar nedeniyle yer degistirmek zorunda kaldi. Bunlarin yaklasik üçte biri “ani baslayan” hava olaylari (sel, kuraklik sonrasi orman yanginlari ve siddetli firtinalar) nedeniyle tasindi. Yer degistirmelerin geri kalan üçte ikisi diger insani krizlerin sonucu olsa da iklim degisikligi sonucu çöllesme, deniz seviyesinin yükselmesi, okyanusun asitlenmesi, hava kirliligi, biyolojik çesitliligin azalmasi gibi etmenlerin de katkisi artik fazlasiyla etkisini gösteriyor.

Ayrica Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi’nin yayinladigi verilere göre Türkiye’deki siginmaci ve mültecilerin toplam sayisi 4 milyonun üzerine çikti.

- Dorçe, 100 bin kisilik “Mülteci Konteyner Kentleri” basariyla tamamladi

Dogal afet, savas veya kitlesel yer degistirme hareketleri (göçmen, mülteci, siginmaci) gibi olagan disi durumlarda olusan kalici ve geçici konaklama ve yer degisikligine daha elverisli bir yasam destek projesi olan prefabrik modüler hafif çelik yapilar, konteyner kentleri yayginlastiriyor. Dorçe Prefabrik, Türkiye’nin ve dünyanin birçok bölgesinde “Acil Konaklama ve Mülteci Kamplari” projelerini basariyla tamamliyor.

Firmanin Ankara’daki üretim tesisinde sadece 1 gün gibi kisa bir süre içerisinde, 100’den fazla “Konteyner Modüler Konut Üniteleri” üretilerek sevkiyata hazir hale getiriliyor. Sirket, bu üretim sekliyle Hatay Yayladagi & Boynuyogun, Kahramanmaras, Adana ‘da toplamda 100 bin kisilik “Mülteci Konteyner Kentleri” basariyla tamamladi.

- Her türlü iklim kosullarina uygun pratik, tasinabilir ve hizli çözümler

Dorçe Prefabrik tarafindan tasarlanip üretilen tasinabilir ve hizli kurulabilen prefabrik çelik yapilar atik üretimini ve çevresel etkiyi azaltan çevre dostu yapi malzemelerinden olusuyor. Bu prefabrik modüler hafif çelik yapilar, fabrika ortaminda üretildikten sonra sahaya sevk ediliyor. Kullanim süresi sonunda kolayca sökülerek farkli konumlarda tekrar kullanilabiliyor.
Kaynak: AA