Baskan Sandal Açiklamasi 'Adalet Mahallesi'nin Kroniklesen Dönüsüm Sorunu Çözülüyor'

Izmir’in Bayrakli ilçesinde, yillardir çözülemeyen Adalet Mahallesi’nin imar revizyon plani Bayrakli Belediyesi Meclisi’nde görüsülerek komisyonlara sevk edildi. Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, kroniklesen bir sorunu çözme noktasinda atilan adimin Bayrakli’ya hayirli olmasini diledi.

Baskan Sandal Açiklamasi 'Adalet Mahallesi'nin Kroniklesen Dönüsüm Sorunu Çözülüyor'
Bayrakli ilçesindeki Adalet Mahallesi’nin imar revizyon plani Bayrakli Belediyesi Meclisi’nde görüsüldü. Madde, daha sonrada komisyona sevk edildi. Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, meclis gündemine gelen madde ile ilgili “Vatandaslarin uzun zamandir bekledigi Adalet Mahallesi’nin revizyon imar planlari hayirli ugurlu olsun. Komisyonlarda vatandasin yararina yapilabilecek tüm iyilestirmelere biz elbette evet deriz” diye konustu.

Ilgili madde komisyonlarda görüsülecek, daha sonra Bayrakli Belediyesi Meclisinde oylanacak. Kabul edilmesi halinde Izmir Büyüksehir Belediye Meclisinde görüsülecek ve yine kabul edilmesi durumunda planlar yürürlüge girecek.

Dilek ve temenniler bölümünde elestirilere yanit veren Baskan Sandal, "Biz hiçbir seyin arkasina saklanan bir yerel yönetim anlayisina sahip degiliz. Siz bizi pozitif anlamda elestirdiginizde biz bu elestirilerin tamaminda, eger hakliysaniz gereklerini yerine getirdik. Ilk geldigimiz günü düsünün. Sirketlere aktarilan paralar vardi, bizim dönemimizde hiç olmadi. Faiz giderlerimiz vardi, 11-12 milyon olan faiz giderimiz 2 milyona düstü. Bu, vatandasin 10 milyonunu içeride tutmak demek. Ekonomik krize, pandemi, sel ve deprem gibi felaketlere ragmen 102 milyon liralik banka kredi borcumuzun 85 milyon lirasini ödedik. 10 bine yakin yurttasimizdan almadigimiz gelirlerimiz dahil, hiçbir kurus kredi çekmeden bu sorunlarin tamamini çözdük. Sirketlerimizde borcu ve ödenmis sermayesi kiyaslandiginda ciddi sikinti vardi su an sirketlerimiz yasal olarak aktif durumdalar” dedi.

Baskan Sandal, sözlerini söyle tamamladi:

"Üzerimde siyasi bir kimlik var ve ben CHP’liyim. Bu rozet hep benim yakamda. Bu rozeti vatandasa, çikardim dememizin altinda yatan sey; o rozetin bize verdigi bir güç ve ahlak. Yani kimseyi ötekilestirmemek, hizmette ayrim yapmamak, kul hakki yememek, israfla mücadele. O alti okun, bu ülkenin kurucusu olan siyasal hareketin, ahlaki ve manevi degerin bize üstledigi bir sorumluluk. O boyutuyla rozeti çikarmaya niyetimiz yok ama vatandasa hizmet noktasi ayri bir nokta."
Kaynak: İHA