Aydin'da Dolandirilan Çiftin 500 Bin Liralik Altini Adana'da Ele Geçirildi

Kuyumcuda altinlari bozdurmaya çalisirken yakalanan 3 zanli tutuklandi.

Aydin'da, kendisini emniyet müdürü olarak tanitan kisi tarafindan dolandirilan çiftin yaklasik 500 bin liralik altini Adana'da ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, dolandiricilik ve hirsizlik olaylarina karsi kent merkezindeki is yerlerinde yürüttügü devriye görevi sirasinda, bir kuyumcuda yüklü miktarda altin bozduran 1'i kadin 3 kisinin durumundan süphelendi.

Polis ekibi, yaklasik bir kilogramlik altinin kaynagi konusunda çeliskili beyanlarda bulunan Onur D. (24) ve esi Merve D. (25) ile arkadaslari Recep Y'yi (28) gözaltina aldi.

Emniyette zanlilardan Merve D'nin üst aramasinda 15 çeyrek altin daha bulundu.

Arastirmalarda, altinlarin Aydin'da 2 gün önce kendisini emniyet müdürü olarak tanitan kisi tarafindan dolandirilan Ikbal B. ve Ismail B. çiftine ait oldugu belirlendi.

Kendisini emniyet müdürü olarak tanitan kisinin, Ikbal B'ye kocasi ve oglunun gözaltina alindigini söyledigi, sorusturma kapsaminda evindeki altinlar üzerinde de inceleme yapilacagi yalaniyla kandirdigi kadindan altinlari aldigi ögrenildi.

Farkli suçlardan kayitlari bulunan 3 zanli, emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimligine çikarilan süpheliler tutuklandi.

Öte yandan, altinlar Aydin'daki çifte teslim edildi.
Kaynak: AA