Alasehir Belediyesinden Sokak Hayvanlari Için 'Haybulans' Hizmeti

Alasehir Belediyesi tarafindan yaralanan ve hastalanan sokak hayvanlarinin barinaklara saglikli bir sekilde yetistirilmesi amaciyla "Haybulans" hizmeti verilmeye baslandi.

Alasehir Belediyesinden Sokak Hayvanlari Için 'Haybulans' Hizmeti
Alasehir Belediyesi tarafindan kazaya ugramis, yaralanmis sokak hayvanlarinin barinaklara saglikli bir sekilde nakli için hayvan ambulansi (haybulans) alindi. Sokak hayvanlarinin nakli amaciyla kullanilacak olan ilk Haybulans hizmet vereye basladi.

Haybulansi inceleyen Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, yetkililerden bilgi aldi. Barinaktaki köpeklerle de yakindan ilgilenen Baskan Öküzcüoglu, hayvanlari sevmeyi de ihmal etmedi. Geçici hayvan barinaginda 1 araç 7 personel ve 2 veteriner hekimle hizmet verildigini belirten Baskan Öküzcüoglu, "Alasehirimizin geçici hayvan barinaginda 1 araç 7 personelimizle hizmet vermekteyiz. 2 tane de veteriner hekimimiz var. Her gün yaklasik 15 civarinda kisirlastirma islemi yapiliyor. Bu bir aracin yani sira araçlarimizin içerisine bir tane de hayvan ambulansimizi dahil ettik. Bu aracimizla sokakta yaralanan, kaza geçirmis, hastalikli sokak hayvanlarimizi geçici hayvan barinagimiza yetistirmeyi hedefliyoruz. 7/24 hizmet verecek bu aracimiz Alasehirimize hayirli olsun. Alo 153 hattindan gelen ihbarlari degerlendirecegiz. Aninda o bölgedeki sokak hayvanlarina hizmet götürme firsatini bu araçla bulmus olacagiz" dedi.

Öte yandan Alasehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Geçici Bakim ve Tedavi Merkezi görevlileri de barinakta bakilan sokak hayvanlari için dügün, sünnet, mevlit ve sosyal etkinliklerde artan yemek ve ekmekleri hayvan barinagina vermelerini, is yerinde yemek veren tüm isyerlerinin yemek ve ekmek artiklarini çöpe atmalari yerine barinakta bulunan hayvanlara bagislamalari çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA