Vatan Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek, Antalya'da Çiftçilerle Bulustu Açiklamasi

'Çiftçiyi destekleyecegiz. Üretim yapmasi için ucuz mazot, gübre, tohumla 'üret arkadas' diyecegiz. Üret ki bu ülke kalkinsin'

Vatan Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek, çiftçiyi destekleyeceklerini belirterek, "Üretim yapmasi için ucuz mazot, gübre, tohumla 'üret arkadas' diyecegiz. Üret ki bu ülke kalkinsin." dedi.

Perinçek, Antalya'nin Dösemealti ilçesinde düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayi'nda, üreticilerin yasadiklari sikintilari yakindan takip ettiklerini söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir." sözünü hatirlatan Perinçek, kilavuzlarinin bu söz oldugunu, parti programlarini bu dogrultuda hazirladiklarini dile getirdi.

Perinçek, parti olarak köy köy dolasip, programlarini anlattiklarini vurgulayarak, "Yerli üreticiyi korumak için gümrükleri tekrar koyacagiz. Çiftçiyi destekleyecegiz. Üretim yapmasi için ucuz mazot, gübre, tohumla 'üret arkadas' diyecegiz. Üret ki bu ülke kalkinsin. Üretebilmesi için tüm imkanlari saglayacagiz. Üreticilerin faiz borçlarini silecegiz." ifadelerini kullandi.

Tüm bunlar için Türkiye'nin kaynaklarinin mevcut oldugunu anlatan Perinçek, kaynaklari, tasarruf, yatirim, istihdam ve üretim ekonomisi dogrultusunda kullanacaklarini kaydetti.

Türkiye'nin içeride terör örgütü PKK'dan büyük ölçüde temizlendigini belirten Perinçek, "FETÖ'yü de bir daha belini dogrultamayacak sekilde bitirecegiz, gömecegiz onlari." diye konustu.

Perinçek, dolar saltanatini bitirmek için de alisverislerin milli para ya da takas yoluyla yapilmasi gerektigini söyledi.

Kaynak: AA