TÜRKSOY Ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Arasinda Isbirligi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ile Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (TÜRKSOY) arasinda is birligi yapilmasi kararlastirildi.

TÜRKSOY Ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Arasinda Isbirligi
MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, TÜRKSOY Genel Merkezini ziyaret etti. TÜRKSOY Genel Merkezi Ankara’da yapilan toplantida TÜRKSOY Genel Sekreter Yardimcisi Doç. Dr. Bilal Çakici, kabulde yaptigi konusmasinda "TÜRKSOY Genel Merkezi’ne yapmis oldugunuz ziyaret için çok tesekkür ederim" dedi.

Çakici toplantida TÜRKSOY kurulusunun yapmis oldugu uluslararasi çalismalar ve faaliyetler hakkinda heyete bilgiler verdi. Bilal Çakici " TÜRKSOY kurulusu olarak Malatya Turgut Özal Üniversitesi’yle birlikte kültür ve sanat etkinlikleri yapmak üzere genis kapsamli isbirligine haziriz" dedi.

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut da, TÜRKSOY Genel Merkezinde yaptigi konusmada, “TÜRKSOY, Türk devletlerinin en büyük küresel gücü ve organizasyonudur" dedi.

Karabulut "TÜRKSOY’un misyonu ve vizyonuna büyük saygi duyuyoruz. Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak TÜRKSOY kurulusuyla Malatya’da üniversitemiz ev sahipliginde Türk devletleri arasinda kültür ve sanat faaliyetlerine katki saglamak amaciyla isbirligi yapmaya ve birlikte hareket etmeye haziriz" ifadelerini kullandi.

TÜRKSOY Genel Merkezinde yapilan toplantiya, Türkiye’nin en büyük uluslararasi ekonomik sivil toplum kuruluslarindan birisi olma özelligine sahip Türkiye ile Dünya devletleri arasinda ekonomik ticari iliskiler kuran Sanayiciler Is Kadinlari ve Is Adamlari Konfederasyonu (SANKON) Genel Baskani Ferudun Cevahiroglu da katilim sagladi. SANKON kurulusu TÜRKSOY’un Türkiye’de ki stratejik ortaklik ve isbirligi yaptigi kuruluslar arasinda yer aldigi belirtildi.

TÜRKSOY Genel Merkezi’nde SANKON kurulusunun girisimleriyle yapilan toplantida, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve TÜRKSOY ile kültür ve sanat etkinlikleri kapsaminda isbirligi yapilmasi karari alindi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseionov’un sehir disinda olmasi nedeniyle heyeti Büyükelçi adina TÜRKSOY Genel Sekreter Yardimcisi Doç. Dr. Bilal Çakici’nin kabul ettigi kaydedildi.
Kaynak: İHA