Siirt Il Emniyet Müdürü Yilmaz, Protokolden Sahneye Çikarak Tiyatrodaki Rolünü Oynadi

'Nafile Dünya' adli oyunda rol alan Halit Aziz Yilmaz: 'Ekipteki arkadaslar yanima geldiklerinde, 'Polisiye oyunumuz var. Orada rol alir misiniz' dediler. Biz de seve seve kabul ettik. Çorbada tuzumuz olsun diye rol aldik' Oyuncu Mehmet Zakir Alp: 'Siirt halkiyla iç içe olan bir Emniyet Müdürümüz var. Sag olsun çok özverili ve heyecanli bir sekilde kabul etti'

Siirt Il Emniyet Müdürü Halit Aziz Yilmaz, protokolde oturdugu sirada sahneye çikarak "Nafile Dünya" adli tiyatro oyunundaki rolünü canlandirdi.

Kentte çalisan ögretmen, memur, isçi ve esnaf gibi çesitli meslek gruplarindan kisilerin rol aldigi tiyatro oyunu, Siirt Halk Egitimi Merkezi Konferans Salonu'nda sahnelendi.

Yönetmenligini Hüseyin Eren Özcan'in yaptigi, basrolünü müzik ögretmeni Mehmet Zakir Alp'in oynadigi oyuna izleyiciler yogun ilgi gösterdi.

Cumhuriyete siki sikiya bagli Komiser Ramazan'in dogruluk, adalet ve dürüstlük ilkelerinden taviz vermeyisi ve bu tutumu nedeniyle basina gelenlerin anlatildigi oyun sirasinda, Il Emniyet Müdürü Yilmaz, protokolden kalkarak sahneye çikti.

"Emniyet Müdürü" rolünü canlandiran Yilmaz'in performansi, izleyicilerin begenisini kazandi.

- "Ilk defa tiyatroda rol aliyorum"

Il Emniyet Müdürü Yilmaz, AA muhabirine, göreve basladigi günden beri halkin içinde olmaya gayret ettigini ve basarinin bu sekilde saglanabildigini söyledi.

Tiyatro oyunlarinin memleketin kültür aynasi oldugunu belirten Yilmaz, "Biz de bu kültür aynasi içinde kendimizi daha iyi görebilmek amaciyla rol aldik. Ekipteki arkadaslar yanima geldiklerinde, 'Polisiye oyunumuz var. Orada rol alir misiniz?' dediler. Biz de seve seve kabul ettik. Çorbada tuzumuz olsun diye rol aldik. Ilk defa tiyatroda rol aliyorum, tabii heyecan var." dedi.

Oyundaki rolünün de gerçekteki meslegi gibi "Emniyet Müdürü" olduguna dikkati çeken Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Idarecilerimiz, basta bizler, halkla bütün olmamiz lazim. Halkla bütün olmadigimiz takdirde zaten basari gelmez, yarim kalir. Sosyal faaliyetleri tüm kurumlarimizin yapmasi, bizim halktan farkli olmadigimizin, beraber ve birlikte oldugumuzun görülmesi lazim. Bu birliktelik ve beraberlik daha da güzel olacak."

Yönetmen Özcan da oyuna ilgi gösteren herkese tesekkür ederek, "Il Emniyet Müdürümüz Yilmaz'i ziyaret ettik ve oyunda rol almasini istedik. Sag olsun bizi kirmadi ve ayrica mutlu etti. Bu anlamda daha da heyecanliyiz." diye konustu.

- "Müdürümüzü dahil ederek çok güzel bir heyecan yakaladik"

Basrol oyuncusu Alp ise tiyatroda rol geregi bir emniyet müdürüne ihtiyaç duyduklarini belirterek, "Biz de bu rolü kime verelim diye düsünüyorduk. Siirt halkiyla iç içe olan bir Emniyet Müdürümüz var. Acaba rica etsek bizleri kirar mi? Sag olsun çok özverili ve heyecanli bir sekilde kabul etti." dedi.

Alp, "Müdürümüzü oyuna dahil ederek çok güzel bir heyecan yakaladik. Halkla iç içe olan Müdürümüz, bu sekilde tiyatroya destek vererek bizlere güven ve güç verdi." ifadelerini kullandi.

Oyunu, Siirt Cumhuriyet Bassavcisi Muhammed Yasin Basbay, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ugur Ertekin, Il Milli Egitim Müdürü Deniz Edip, kurum amirleri ve çok sayida vatandas izledi.
Kaynak: AA