Kayseri'de MHP'nin 'Adim Adim 2023, Il Il Anadolu' Programi Düzenlendi

MHP milletvekillerinden olusan heyet, "Adim Adim 2023, Il Il Anadolu" programi kapsaminda Kayseri'de sivil toplum kurulusu temsilcileri ve partililerle bir araya geldi.

MHP Kahramanmaras Milletvekili Sefer Aycan, kentteki bir kongre merkezinde gerçeklestirilen programda, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin talimatlariyla Türkiye genelinde çesitli illeri ziyaret ettiklerini söyledi.

Aycan, bugün kadar 55 ile gittiklerini, bu program kapsaminda mecliste yapilanlari, MHP ve Cumhur Ittifakini anlattiklarini belirtti.

Bir sonraki asamada CHP'nin kimlerle birlikte ne hareketleri yaptiklarini anlatacaklarini belirten Aycan, Cumhur Ittifaki'nin milletin bagrindan çikarak "olmaz" denilen seyleri yaptigini vurguladi.

Seçimlerin 2023'te yapilacagini belirten Aycan, son zamanlarda kur üzerinde oyunlar oynandigini vurguladi.

Su anki kurun gerçek kura göre yüzde 30'un üzerinde oldugunu belirten Aycan, "Bir manipülasyon var. Türk parasi üzerinde oyunlar oynaniyor. Bunlari insallah hep beraber asacagiz. Bunu firsata çevirmeye çalisanlar var, özellikle CHP ve Kiliçdaroglu basta olmak üzere bir takim dis güçlerin bunu kullandigini çok iyi bilmeniz lazim. Biden'in baskan olmasiyla birlikte Türkiye'ye direkt saldirilar olmaya basladi. Biden ile birlikte Amerika, düsmanligini açikça göstermeye basladi. Sürekli 'Türkiye'deki dostlarimizla birlikte iktidar degisikligi yapacagiz' diyor. Bununla birlikte hareket eden CHP ve avaneleri var."

CHP, HDP ve IYI Parti'yi elestiren Aycan, ekonomik sikintilarin dünyada yasanan bir sorun oldugunu ve dik durarak, yikilmadan bu zorluklarin asilacagini dile getirdi.

MHP Ankara Milletvekili Nevin Tasliçay da parlamenter sistem döneminde yasanan sikintilarin Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile sona erdigini aktardi.

Bu sayede Türk demokrasisinin güçlendigini belirten Tasliçay, birlikte daha güçlü yarinlara çikilacagini dile getirdi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da Türkiye'nin zor bir dönemden geçtigini, bugün gelinen noktada bir "kurtulus savasi" atmosferi yasandigini kaydetti.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 38 gün boyunca 225 kamu idaresinin bütçesi, 198 Sayistay raporunun görüsüldügünü anlatan Ersoy, bu görüsmelerde 234 saat boyunca müzakere yapildigini ve bazen tartismalar yasandigini aktardi.

Ersoy, milletin kabul ettigi Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile terörle mücadelede etkili isler yapildigini, terörün sifir noktasina indigini belirterek, son zamanlarda bölücü bir dil kullanildigini vurguladi.

Bölücülere firsat verilmemesi gerektigini ifade eden Ersoy, "Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AK Parti ve MHP yan yana oturuyor. Karsi tarafta IYI Parti, CHP ve HDP oturuyor. Orada HDP'linin bir tanesi 'Kürdistan, Kürt illeri' diyor. Afrin'deki askerimize isgalci diyor. Bir tanesi kafasini çevirip 'kardesim sen ne söylüyorsun' diyemiyor. Bunlardan bir sey olmaz. Özellikle düne kadar bizim yanimizda, ayni safta olup Türkiye sinirlari içinde, gazi meclisin çatisi altinda bir milletvekili Kürdistan ve Kürt illeri deyip, askerimize isgalci diyorsa ona tepki göstermiyorsaniz sizin ondan farkiniz yoktur." ifadelerini kullandi.

Programa, MYK Üyesi Ugur Öztürk, MHP Genel Baskan Basdanismani Ruhi Ersoy, MHP Il Baskani Adnan Incetoprak, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve partililer katildi.

MHP heyeti daha sonra Kayseri Cumhuriyet Meydani'nda esnafi ziyaret ettigi, vatandaslarla bir araya gelerek talepleri dinledi.

Kaynak: AA