DEVA Partisi Genel Baskani Babacan, Partisinin Büyükçekmece Ilçe Kongresi'nde Konustu Açiklamasi

'Güveni tesis edecegiz. Türkiye'yi hizla refaha ve huzura kavusturacagiz. Kimseyi enflasyona ezdirmeyecegiz'

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan, "Güveni tesis edecegiz. Türkiye'yi hizla refaha ve huzura kavusturacagiz. Kimseyi enflasyona ezdirmeyecegiz." dedi.

Babacan, partisinin Büyükçekmece Ilçe Kongresi'nde yaptigi konusmada, "Bolluk ülkesini yokluk ülkesine çevirdiler. Ülkeyi o eski karne günlerine döndürüyorlar. Sayiyla un aliyoruz, zam korkusuyla kuyruklara giriyoruz. 2009'da bizlerin isin içinde oldugu dönemde 1970'leri, 1990’lari hatirlatip o günün basarilariyla övünen Sayin Erdogan, ülkeyi 2009'lardan 1970'lerin 1990'larin ülkesi haline çeviriyor." ifadelerini kullandi.

Dolar cinsinden kisi basina düsen milli gelirde Ekonomi Bakanligi yaptigi dönemi ile Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi dönemini karsilastiran Babacan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu önemli çünkü dünyaya göre satin alma gücümüzü gösteriyor. Maliyeti döviz bazinda olan ürünlere ne kadar kolay ne kadar zor eristigimizi gösteriyor. Diger ülkelere göre ne kadar zengin ne kadar fakir oldugumuzu gösteriyor. Liyakatli kadrolarin, istisarenin devrede oldugu dönemde kisi basi düsen milli gelir yilda ortalama 12,2 büyümüs. Son üç yilda milli gelirimiz yillik ortalama 2,9 düsmüs. Hesap ortada. Biz artirmisiz, onlar düsürmüs. Biz bu milleti zenginlestirmisiz, onlar yoksullastirmis. Görünen köy kilavuz istemez."

Ali Babacan, "özgür ve zengin bir Türkiye için" yola çiktiklarini, DEVA Partisi olarak emaneti teslim almaya geldiklerini söyledi.

Önce hukuku ve kurumlari ayaga kaldiracaklarini belirten Babacan, "Güveni tesis edecegiz. Türkiye'yi hizla refaha ve huzura kavusturacagiz. Kimseyi enflasyona ezdirmeyecegiz." dedi.

Öte yandan DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Tahtakale'deki esnafi ziyaret ederek sorunlarini dinledi.

Kaynak: AA