58 Yasindaki Kadin Çiçek Serasi Hayaline Devletten Aldigi 720 Bin Liralik Hibeyle Kavustu

Burdurlu girisimci Sengül Ayaz: 'Köylerden kadin arkadaslarim geliyor, burada 6 aydir çalisiyoruz. Bana destek oluyorlar. Tek tek çiçeklerimizi kadinlarla topluyor, paketliyor ve Istanbul, Bursa, Ankara gibi kentlere gönderiyoruz' 'Geceleri bile gelip suyunu verdik, bir çocuga bakar gibi ilgilendik. Çok güzeller, görenlerin içi gidiyor, çok güzel de kokuyorlar'

BILAL ALTIOK/HÜSEYIN ÇUBUK - Yillardir hayalini kurdugu çiçek serasini 58 yasinda devletten aldigi 720 bin liralik hibe destegiyle gerçeklestiren Burdurlu kadin girisimci, bölgedeki diger kadinlara da istihdam olusturdu.

Çeltikçi ilçesi Konak Mahallesi'nde ikamet eden Sengül Ayaz, aile bütçesine katki saglamak ve bölgedeki kadinlara istihdam olusturmak amaciyla eskiden kavun-karpuz ektigi tarlasini degerlendirmek istedi.

Esinin ve isletme okuyan genç oglunun da destegiyle 6,5 dönüm arazisine çiçek serasi kurmaya karar veren Ayaz, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünün Halk Egitim Merkezi'nde açtigi kursu da bitirdi.

Aldigi sertifikayla Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu Burdur Il Koordinatörlügüne basvuran Ayaz, yapilan degerlendirme sonucu 720 bin liralik hibe destegi aldi.

Hayallerini gerçege dönüstürmek için aile sermayesi ve bankadan aldigi krediyle ilçeye büyük bir çiçek serasi kuran Ayaz, rengarenk kasimpati yetistiriyor.

Çiçeklerin hasat döneminde ilçeden ve civar köylerden her gün onlarca kadina is veren Ayaz, hayallerini gerçege dönüstürmenin, bölgeye ve ülke ekonomisine katki saglamanin sevincini ve gururunu yasiyor.

- Kadinlarla isini yaptigi için çok mutlu

Üç çocuk annesi Ayaz, AA muhabirine, temmuzda 300 bin fide diktikleri kasimpatinin hasadini yaptiklarini söyledi.

Kurdugu seranin kendisi gibi birçok kadina ekmek kapisi olduguna deginen Ayaz, kadinlarla bu isi yaptigi için çok mutlu oldugunu dile getirdi.

Ayaz, esiyle memleketine faydali olmayi çok istedigini belirterek, "Köylerden kadin arkadaslarim geliyor, burada 6 aydir çalisiyoruz. Bana destek oluyorlar. Tek tek çiçeklerimizi kadinlarla topluyor, paketliyor ve Istanbul, Bursa, Ankara gibi kentlere gönderiyoruz. Kasimpati sürekli ilgi isteyen, yetistirilmesi zor bir çiçek türü. Geceleri bile gelip suyunu verdik, bir çocuga bakar gibi ilgilendik. Çok güzeller, görenlerin içi gidiyor, çok güzel de kokuyorlar." diye konustu.

Ayaz'in oglu Onurhan Ayaz (23) da devletin destegi sayesinde mükemmel bir tesis kurduklarini, projelerinin TKDK tarafindan örnek proje seçildigini belirterek hedeflerinin gelecek yil ihracat yapmak oldugunu kaydetti.

Kurduklari özel serada karartma perdeleri ve iklimlendirme sayesinde çiçegin devamli kendini kasim ayinda zannetmesini saglayacaklarini anlatan Ayaz, "Yilda 3 dönem hasat yapmayi planliyoruz. Ilk hasadimiz simdi, tam da çiçegin ruhuna uygun kasima denk geldi. Bu çiçegin üretimi zor oldugu için talep fazla fiyatlardan da memnunuz." dedi.

Serada çalisan Ayse Arik da seranin kendilerine gelir kapisi oldugunu bildirdi.

Sengül Ayaz'in çalisma azmiyle kendilerine de örnek oldugunu belirten Arik, desteklerinden dolayi Ayaz ailesine tesekkür etti.

Hatice Arik da çiçek toplamanin eglenceli oldugunu vurgulayarak, bir kadin olarak Ayaz ile çalismaktan gurur duyduklarini dile getirdi.

Kaynak: AA