2 Köy Arasindaki Husumet Barisla Son Buldu

HAKKARI – Hakkari’nin Çukurca ilçesine bagli Isikli ile Çayirli köylerinin sakinleri arasinda yasanan husumet, kanaat önderlerinin araya girmesiyle son buldu.

2 Köy Arasindaki Husumet Barisla Son Buldu
Çukurca’nin Isikli ve Çayirli köylerinin sakinleri arasinda geçtigimiz günlerde arazi anlasmazligi nedeniyle husumet çikmisti. Husumetin büyümemesi için devreye giren kanaat önderleri, ilk olarak Hakkari merkezde Orhan Piruzbeyoglu’nun verdigi baris yemegiyle taraflarla bir araya geldi. Ardinda Yüksekova ilçesine bagli Büyükçiftlik Belde Belediye Baskani Rüstü Zeydan’in verdigi yemekte ikinci defa bir araya gelen kanaat önderleri ve köy sakinleri, son olarak Esentepe Mahallesi’nde yasayan eski muhtar Ihsan Atalay’in kendi evinde verdigi baris yemegiyle husumeti bitirip baristilar.

Irak’tan gelen kanaat önderi Nihat Mehdi Mehemeta, kanaat önderleri olarak yasanan husumeti bitirmek için Irak’tan geldiklerini belirterek, “Çukurca’nin Isikli ile Çayirli köyünün sakinleri arasinda huzursuzluk yasandi. Orhan Piruzbeyoglu’nun ve Büyükçiftlik beldesinin aile büyüklerinin de araya girmesiyle huzursuzlugu bitirdik. Iki gün boyunca Hakkari’de kaldik. Daha sonra oradan Yüksekova’ya geldik. Büyükçiftlik beldesine geçtik ve oradan da kanaat önderi Rüstü Zeydan’in önderliginde baris yemegine katildik. Bu yasanan huzursuzlugu tamamen bitirmek için Esendere Mahallesi Eski Muhtari Ihsan Atalay’in evinde verilen son baris yemegiyle 2 köy arasinda yasanan husumet tamamen bitirildi” dedi.

Baris yemegini veren Ihsan Atalay ise 300 senedir iki köyün komsu oldugunu belirterek, “Aramizda bir tartisma çikti. Irak’tan gelen kanaat önderleriyle, Orhan Piruzbeyoglu, Pinyansi asiretinin kanaat önderi Rüstü Zeydan ve Doski asiretinin kanaat önderi Esat Canan’in destegiyle yasanan huzursuzluk son buldu. Bir daha Allah’in izniyle yasanmayacak. Biz de dedelerimiz gibi ayni sekilde beraber yasayacagiz” ifadelerini kullandi.

Ihsan Atalay’in evinde verilen baris yemegine Doski asiretinin kanaat önderi Esat Canan, Pinyansi asiretinin kanaat önderi Rüstü Zeydan ve Rojhat Zeydan ile Irak’tan gelen kanaat önderleri ve çok sayida misafir katildi.

Kaynak: İHA