Bu Kütüphane Gelecege Isik Tutuyor

Modern çaga uygun ve birçok yenilikler yapilarak hizmete açilan Eskisehir Il Halk Kütüphanesi, ilk çeyrekte 40 bin kisiyi agirladi.

Bu Kütüphane Gelecege Isik Tutuyor
Kültür ve Turizm Bakanliginca 1 Eylül itibari ile hizmete alinan Eskisehir Il Halk Kütüphanesi, Türkiye’nin büyük ve modern kütüphanelerinden biri olarak misafirlerini agirliyor. Modern mimarisi, genis iç yapisi, atölyeleri, cep sinemasi, sergi salonlari ve 140 bin kitap kapasitesi ile kitapseverlerin bulusma noktasi oldu. Ayni anda 550 kisiye hizmet veren kütüphanenin, açilisinin ardindan 3 ay bile geçmezken 40 bin kisiye hizmet verdi. Bulundugu konum itibariyle de vatandaslarin ihtiyaçlarini karsilayacak her türlü imkana sahip olan Eskisehir Il Halk Kütüphanesi, 08.30 ve 22.00 saatleri arasinda ziyaretçilerine kapisini açiyor.

“Burasi eski kütüphaneden 10 kattan daha fazla büyük”

Eskisehir Il Halk Kütüphanesini tanitan Eskisehir Il Kültür ve Turizm Müdürü Sennur Azade, “Eski kütüphanemizi yillardir halkimiz biliyor. Zaman zaman halkla görüstügümüzde eski kütüphaneyi anlatiyorlar. Iki katli toplam 750 metrekare olan kütüphaneydi. Ancak Eskisehir’imiz büyüdü, nüfus büyüdü. Ögrenci sehri olduk ve dolayisiyla kütüphane yetmedi. 2017 Yilinda kütüphanenin insaatina basladik. Burasi toplam 8 bin 240 metrekare. Yani burasi eski kütüphaneden 10 kattan daha fazla büyük. Su an burada, bir anda oturarak ders çalisan ve kitap okuyan 550 kisiye hizmet verebiliyoruz. Burada özellikle çocuklarimiz için arkada da gördügünüz gibi 3 yasindan itibaren atölyeler, cep sinemasi, çalisma yerleri var ve katlari yukari çiktikça yaslari büyüyor. Engellilerimiz için yerlerimiz var. Yani halkin her kesimine hizmet etmek için buradayiz. 140 bin tane kitap var burada. Halkimizin gerçekten her zaman yararlanabilecegi sekilde. Alt katta da gördügünüz gibi çesitli dergilerin güncel yayinlarinin sergilendigi alanimiz var” ifadelerini kullandi.

“Bugüne kadar 40 bin üyemize hizmet vermistir”

Kütüphanenin yogun ilgiyle karsilastigini söyleyen Il Kültür ve Turizm Müdürü Azade, açildigi günden itibaren 40 bin kisiye hizmet verdiklerini aktardi. Kütüphanenin sabah saatlerinde bile doldugunu söyleyen Azade, su sekilde konustu:

“Yalniz en sevindigimiz sey, kütüphane açildigi günden beri asiri bir ilgi var. Kütüphanemiz, sabah saatlerinde doluyor. Daha çok gelmek isteyen ögrencilerimiz, insanlarimiz oluyor. Ancak 550 kisilik yerimiz var. Gönül ister ki daha birçok kütüphaneler yapip halkimiza hizmet vermek. Insallah bunlarda olur. Hepimizi bildigi gibi kütüphanemiz 1 Eylülden itibaren hizmet vermeye basladi ve bugüne kadar 40 bin üyemize hizmet vermistir.”

“Burada çalismak için baya kitap ve güzel bir ortam var”

Kütüphanede sinavlarina hazirlanan Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi Bölümü ögrencisi Berkay Eruysal, “Kütüphaneyi güzel buldum. Çalismak için baya kitap ve güzel bir ortam var burada. Internet var. Temiz bir ortam var. Güzel buldum yani” diye konustu.



“Herkesin gelmesini tavsiye ederim”

Kütüphanede sinava çalisan baska bir ögrenci Irem Kuyu ise “Kütüphanenin eski halini biliyorum. Her yer yikiliyordu. Rahat bir çalisma ortami yoktu. Su an geldigi hal çok güzel. Hani ögrencilerin gelip rahatlikla çalisabilmesi için. Çok begendim kütüphaneyi. Herkesin gelmesini tavsiye ederim” dedi.

Kaynak: İHA