Genç Girisimcilere 'Yenilige Açik Olun' Tavsiyesi

Eglence ve yemek sektörü isletmeciliginde 6. yilina giren is adami Yunus Emre, basarisini yeni mekaniyla taçlandirdi. Genç girisimci, yenilige açik olmanin isletmeleri ileriye tasiyacagini belirtti.

Genç Girisimcilere 'Yenilige Açik Olun' Tavsiyesi
Izmirli genç girisimci Yunus Emre, Josephine’in ardindan simdide yeni bir isletme daha açmanin heyecanini yasiyor. Dört aydir hizmet veren yeni nesil restoran Üzüm ile is dünyasinda ilerleyen genç girisimci, isletmecilikte bazi püf noktalara degindi. Yunus Emre, "Artik belirli konsepti olmayan, çalisanlarinda diksiyon ve iletisim sorunu yasayan; iyi bir mutfak, güzel bir sunum ve iyi bir sosyal medyaya sahip olamayan isletmelerin faaliyetlerini devam ettirmeleri çok zor" dedi.

Yunus Emre, mutfak ve servis çalisanlariyla yaklasik 60 kisilik bir ekibi yönetirken, pandemi sürecinin isletmeleri maddi anlamda zor duruma düsürdügünü, yapisal ve yönetimsel açidan atilan adimlarin isletmelere fayda sagladigini ifade etti.

Basarili girisimci, yurt disindaki trendleri siki takip ettiklerini ifade ederek, yenilikçi olmanin önemine vurgu yapti. Emre, takip edilen trendleri birebir kopyalamanin kolaya kaçmak oldugunu aktararak, "Her örnegi denemek yanlis olur, onu hem kendimize göre hem de kültürümüze göre yorumlamak gerekir" diye konustu.

Kaynak: İHA