Pazaryeri'nde Gaziden Engellilere Mavi Kapak Destegi

Bilecik'in Pazaryeri ilçesi Gençlik Merkezinde görev yapan gazi Semih Çakir, Gençlik Merkezi çalisanlari, ögrenci ve vatandaslarin destegi ile topladigi 250 kilogram mavi kapakla engellilere destek oldu.

Gazi Çakir, gazetecilere yaptigi açiklamada, 2 yil önce mesai arkadaslari ile engellilere destek amaciyla kapak toplamaya basladiklarini belirtti.

Çakir, "Kapak topladigimi bilen es, dost evlerinde is yerlerinde kapaklari biriktirerek bana getirdiler. Amacimiz bu kapaklarla tekerlekli sandalye alarak engelli vatandaslarimiza bir nebze de olsa faydali olmak. Pazaryeri Gençlik Merkezi deposunda biriken 250 kilogram kapagi aliciya teslim ettik. Üzerine biraz daha toplayarak ve kapaklari teslim alan firmanin da destekleriyle 2 adet tekerlekli sandalye alacagiz." diye konustu.

Tekerlekli sandalyeleri Pazaryeri ve Bozüyük ilçelerindeki engelliler dernegine vermeyi düsündüklerini kaydeden Çakir, "Yaptigimiz bu isle hem dogamizi plastik atiklara karsi koruyoruz hem de geri dönüsüm yoluyla ülke ekonomisine bir miktar olsa da katki sagliyoruz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA