Adalet Bakani Gül, Erzurum'da Infaz Koruma Memurlarinin Yemin Töreninde Konustu Açiklamasi

'Özellikle ceza infaz kurumu personelimizin özlük haklari ile ilgili çok önemli iyilestirmeler yaptik ama bunlarin daha da artirilmasi kararliligindayiz' 'Sözlesmeli personelimizin kadroya geçmesi ve özlük haklarinin bu anlamda daha da iyilestirilmesi, bu dönemde yine neticeye varacagimiz konular içerisinde olacaktir'.

Adalet Bakani Abdulhamit Gül, ceza infaz kurumu personelinin özlük haklariyla ilgili çok önemli iyilestirmeler yaptiklarini belirterek, "Sözlesmeli personelimizin kadroya geçmesi ve özlük haklarinin bu anlamda daha da iyilestirilmesi, bu dönemde yine neticeye varacagimiz konular içerisinde olacaktir." dedi.

Hüseyin Turgut Egitim Merkezi'nde düzenlenen Infaz Koruma Memuru Yetistirme Egitimi Yemin Töreni, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Bakan Gül, törende yaptigi konusmada, ülkenin adalet hizmetlerine önemli katkida bulunmak üzere yemin törenine katilan memurlarin sevinçlerine ortak olduklarini söyledi.

Yemin edecek memurlarin heyecanli oldugunu ifade eden Gül, söyle konustu:

"Hepinize basarilar dilerim, meslek hayati boyunca sizlere emanet edilen bu görevi layikiyla yerine getireceginizden süphemiz yok. Bu süreçte rehberiniz daima hukuk olsun ve daima korumaniz gereken kirmizi çizginiz insan onuru ve haysiyeti olsun. Sizlere emanet edilen bir canin ve onun tasidigi bir insan onurunun oldugunu asla aklinizdan çikartmayin. Suçlu, zaten cezasi mahkemece verilmis ve infaz üzerine size emanet edilen bir kisidir, bir insandir. Sizin muamelenizle ayrica bir cezalandirmaya tabi tutulmamasi lazim. Hukukun geregi budur."

Gül, Türkiye'de daha önce görülen sistematik sekilde kötü muamele ve iskencelere sifir tolerans anlayislarinin oldugunu belirterek, konuyu büyük titizlikle yakindan takip ettiklerini dile getirdi.

- Kadro bekleyen sözlesmeli personel

Bundan sonra da bu hassasiyeti göstereceklerini vurgulayan Gül, Türkiye ve dünyada Kovid salginina ragmen ceza infaz kurumlarinda dünya ortalamasinin üzerinde tedbirler alindigini söyledi.

Gül, sunlari kaydetti:

"Ve gerek vaka sayisi, gerek hayatini kaybeden sayisi itibariyla bu konu da bütün dünya tarafindan yakindan takip edilmektedir ve takdir edilmektedir. Burada da ben en büyük takdiri sizlere yapiyorum. Özellikle ceza infaz kurumu personelimizin özlük haklari ile ilgili çok önemli iyilestirmeler yaptik ama bunlarin daha da artirilmasi kararliligindayiz. Sözlesmeli personelimizin kadroya geçmesi ve özlük haklarinin bu anlamda daha da iyilestirilmesi, bu dönemde yine neticeye varacagimiz konular içerisinde olacaktir."

Bu arada Bakan Gül'ün konusmasi sirasinda fenalasarak bayginlik geçiren infaz koruma memuruna saglik ekipleri müdahale etti. Bakan Gül, saglik ekiplerinin müdahalesini yakindan takip etti.

Konusmanin ardindan egitimlerini tamamlayan infaz koruma memurlari yemin etti.

Törene Vali Okay Memis, Türkiye Barolar Birligi (TBB) Baskani Metin Feyzioglu, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yunus Alkaç, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdag, Erzurum Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Tuncel, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Baskani Mustafa Çetin katildi.
Kaynak: AA