GÜNCELLEME 4 - Mersin'de Kaybolan 3 Yasindaki Çocugun Cansiz Bedeni Bulundu

İçel'in Gülnar ilçesinde 10 Kasim'da ailesinin kirsal alanda çadir kurdugu sirada kayboldugu belirtilen 3 yasindaki Müslüme Yagal'in cansiz bedeni bulundu.

Kis dolayisiyla konaklamak için İçel'in sahil kesimlerine göç eden Sarikeçili yörüklerinden Yagal ailesinin 10 Kasim'da Yanisli Mahallesi kirsalinda çadir kurduklari sirada kayboldugu belirtilen kizlari Müslüme'nin bulunmasi için yürütülen ve dün havanin kararmasi nedeniyle ara verilen çalismalara sabahin erken saatlerinde yeniden baslandi.

Bölgedeki arama çalismalarini Gülnar Kaymakami Yunus Emre Bayrakli yönetti.

AFAD, itfaiye, jandarma, komando ve belediye ekiplerinin katildigi çalismalara bölge sakinleri de destek verdi. Çalismalarda Antalya Il Jandarma Komutanligi bünyesindeki "Pense" adli kadavra köpegi de kullanildi.

Çadir kurulan bölgeye uzak bir mesafedeki ormanlik alanda kayip kiz çocugunun cansiz bedeni bulundu.

- "Aci haber geldi, cigerimize oturdu"

Müslüme'nin yakinlari, aci haberin ardindan gözyasi döktü.

Torunuyla ayni adi tasiyan anneanne Müslüme Yagal, gazetecilere, torununun nasil kayboldugunu bilmedigini söyledi.

Torununun, bulundugu alana kadar yürüyecegini düsünmediklerini belirten Yagal, "Uzak mi, yakin mi bilemem. Karaman'da oturuyorum. Çocugumuzun cansiz bedeninin incelenmesini istiyoruz. Yapacak baska bir sey yok. Aci haber geldi, cigerimize oturdu. Baska bir sey diyemeyecegiz." ifadelerini kullandi.

- Aile bireyleri karakola götürüldü

Çocugun cansiz bedeninin bulunmasinin ardindan jandarma ekipleri sorusturmayi genisletti.

Ekipler, aile bireylerini ve bazi akrabalarini ifadelerini almak üzere karakola götürdü.

- Çocugun cansiz bedeni morga kaldirildi

Küçük çocugun cansiz bedeni, olay yerindeki islemlerin ardindan önce Gülnar Devlet Hastanesine götürüldü. Daha sonra Müslüme Yagal'in cenazesi buradan alinarak otopsi islemleri için gönderildigi İçel Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde morga konuldu.

Gülnar ilçesi Yanisli Mahallesi kirsalinda 10 Kasim'da çadir kurduklari sirada 3 yasindaki kizlari Müslüme'nin kayboldugunu fark eden Yagal ailesi bölgede arama yapmis, sonuç alamayinca durumu ilgililere bildirmisti. Aramalardan sonuç alinamayinca AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekiplerince kirsal alanda genis çapli çalisma baslatilmisti.

Kaynak: AA