Baskan Güder Açiklamasi 'Ilçemizin Sorunlarina Nester Vuruyoruz'

Alt yapi çalismalari tamamlanan Battalgazi Mahallesi Korkut Özal Caddesi’nde gerçeklestirilen sicak asfalt serim çalismalarini yerinde inceleyen Malatya’nin Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Battalgazi’mizi yollariyla, parklariyla, sosyal yasam alanlariyla yeniliklere kavusturmaya devam edecegiz” dedi.

Baskan Güder Açiklamasi 'Ilçemizin Sorunlarina Nester Vuruyoruz'
Alt yapi çalismalari tamamlanan Battalgazi Mahallesi Korkut Özal Caddesi’nde Battalgazi Belediye ile Malatya Büyüksehir Belediyesi’nin ortaklasa olarak gerçeklestirdigi sicak asfalt serim çalismalari tamamlandi. AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci ve Malatya Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürü Mehmet Mert ile birlikte tamamlanan çalismalarini inceleyen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, göreve geldiklerinden bu yana geçen süreçte Battalgazi’ye 200 milyonluk yol yatirimi yaptiklarini hatirlatarak, 2023’te asfaltsiz yollarinin kalmayacagini belirtti.



“50 yillik alt yapi sorunu çözüldü”

50 yillik alt yapi sorununun çözülmesinin akabinde asfalt çalismalarinin hemen yapildigini dile getiren Battalgazi Mahallesi Muhtari Mehmet Boga, “5-6 aydir mahallemizde çalismalar vardi. Öncelikle bu süreçte sikinti yasayan vatandaslarimiz haklarini helal etsinler. Alt yapi kolay bir is degil. Mahallemizde 50 yildir yapilmayan alt yapi çalismasi yapildi. Alt yapidan sonra Korkut Özal caddemizde asfalt çalismalari gerçeklestirildi.

Malatya Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’a, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e, AK Parti Battalgazi ilçe Baskani Basri Kahveci’ye ve MASKI Müdürü Mehmet Mert’e tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.



“Ilt yapi sorunu uzun yillar konusulmayacak”

Gerçeklestirilen çalismalarin Malatya’ya ve Battalgazi’ye hayirli olmasini dileyen Malatya Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürü Mehmet Mert, “Genel Müdürlük olarak Battalgazi, Orduzu ve Haniminçiftligi Mahallemizin ihalelerine tek seferde çiktik. Mahallelerimizin içme suyu ve kanalizasyonunu tamamen yeniledik. Özellikle içme sularinda büyük sikinti vardi ve ikinci katlara çikmiyordu. Baskanimiz Selahattin Gürkan’in talimatlari dogrultusunda Battalgazi Belediyemiz ile birlikte bu bölgeyi tamamen yeniledik. Artik uzun yillar bu bölgenin su ve altyapi problemi konusulmayacak. Gerçeklestirilen çalismalarin Malatya’miza ve Battalgazi’mize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Program dahilinde çalismalarimiz sürüyor”

Battalgazi’nin sorun ve sikintilarini iyi bildiklerini ve sorunlara nester vurduklarinin altini çizen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Öncelikle Malatya Büyüksehir Belediye Baskanimiza sükranlarimi sunuyorum. Bölgemiz eski yerleske olmasi nedeniyle alt yapilarimiz 50-60 yildir mevcut alt yapilar ve ihtiyaca cevap veremeyecek durumdaydi. Sorunlari iyi bilmemiz nedeniyle konuyu baskanimiza ilettik ve ciddi alt yapi çalismalarinin starti verildi.

Çalismalarinin tamamlanmasi ile asfalt çalismalarimiz basladi.

Program dahilinde çalismalarimiz devam ediyor. Mahalle sakinlerimize biraz rahatsizlik verdik ama bu hizmetler vatandaslarimizin rahatligi için yapilan hizmetler. Zahmet olmadan rahmet olmuyor. Göç veren degil göç alan bir Battalgazi’yi yeniden insa çalismalarimiz gece gündüz sürüyor. Yazin sicaginda kisin sogugunda büyük bir özveriyle çalisan, Battalgazi’nin her mahallesinde her sokaginda alin terlerini döken personellerimizi yürekten kutluyor, kolayliklar diliyorum. Yapilan hizmetin bu bölgeye hayirli olmasini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA