Arap Koalisyonu Açiklamasi Yemen'de Son 24 Saatte 130 Husi Milis Öldürüldü

Yemen'de hükümete destek veren Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon, Marib ve Beyda kentlerinde düzenlenen operasyonlarda son 24 saatte 130 Husi milisin öldürüldügünü duyurdu.

Suudi Arabistan resmi ajansi SPA'da yer alan habere göre, Arap koalisyonundan yapilan yazili açiklamada, Marib ve Beyda'da son 24 saatte Iran destekli Husilere karsi 27 operasyon gerçeklestirildigi belirtildi.

Söz konusu operasyonlarda 130 Husi milisin öldürüldügü, milislere ait 16 askeri aracin da imha edildigi kaydedildi.

Öte yandan Husiler ise kendilerine ait SABA haber ajansindan yayinladiklari yazili açiklamada, çogu üst düzey 12 üyelerinin farkli cephelerde hayatini kaybettigini duyurdu.

Söz konusu milislerin baskent Sana'da düzenlenen cenaze törenlerinin ardindan topraga verildigi kaydedildi.

Yemen'deki Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen hükümetinin en önemli kalelerinden biri olan ve Savunma Bakanligi karargahinin yani sira petrol ile dogal gaz yataklarinin da bulundugu Marib'i ele geçirmek isteyen Husiler, Subat 2021'den bu yana bölgeye yönelik saldirilarini artirdi.

Kaynak: AA