Amasya'da Dügün Salonu Tekstil Atölyesi Oldu

Amasya’nin Yesil Yenice Mahallesi’nde belediyeye ait dügün salonu olarak kullanilan bina salvar dikerek terzilik yapan Özlem Küçükkahyaoglu’na destek için tekstil atölyesine dönüstürüldü. Amasya Belediyesi’nin destegiyle atölyesini olusturup çogu ayni mahalleden issiz 40 kisiye istihdam saglayan terzi Özlem Küçükkahyaoglu, bu sayiyi 3 ayda 150’ye ulastirmayi planliyor.

Amasya'da Dügün Salonu Tekstil Atölyesi Oldu
Salvar dikerek basladigi terzilik mesleginde kurdugu hayallerini gerçege dönüstürmek için harekete geçen evli ve 2 çocuk annesi Küçükkahyaoglu, planlarini anlattigi Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari’dan umdugundan fazla destek aldi. Yesil Yenice Mahallesi’nde dügün salonu olarak kullanilan binayi ayni mahalleden insanlari çalistirmak kaydiyla kendisini tahsis edebileceklerini belirten Baskan Sari’nin kosullarini hemen kabul eden 36 yasindaki Küçükkahyaoglu, 30’u kadin 40 kisiyi atölyesinde bulusturdu. Tekstil deneyimi olmayanlara dikis tekniklerini bizzat kendisi ögretti.

Yaz döneminden meyve bahçelerinde çalisan kadinlarin bos kaldiklari bu süreçte atölyesinde istihdam etmenin mutlulugunu yasayan Küçükkahyaoglu, “Arkadaslarimiz bagda, bahçede çalisiyorlardi. Çok yetenekliler. Bir ayda makineye adapte oldular. Kisa sürede 80 kisiye, 3 ayda da 150 personele ulasmayi hedefliyorum” dedi.

Genç girisimci destegi dolayisiyla Belediye Baskani Sari’ya da tesekkür etti. Atölyede çalisan Tülin Yörükoglu da gün boyunca dikis yapip para kazanmaktan dolayi çok mutlu olduklarini söyledi.



Kent ekonomisine katkida bulunmak ve istihdam saglamak için kendilerine müracaat eden girisimcilere belediyenin imkanlarini seferber ettiklerini vurgulayan Baskan Sari ise “Dügün salonunu da veririz. Yeter ki istihdam saglasinlar” diye konustu.

Kaynak: İHA