Sel Felaketinden Etkilenen Çocuklara Gurbetçi Kadinlardan Giyecek Yardimi

Avusturya Gönüllüleri Dernegi Baskani Sevim Sevinç: 'Ekip arkadaslarimiz ile özverili bir çalisma sürdürerek her sene 5 bin çocugu agir kis sartlarinda bir nebze olsa da rahat ettirmek için ugrasiyor, sevinçlerine ortak oluyoruz'.

Avusturya'da yasan gurbetçi kadinlarin kurdugu Avusturya Gönüllüleri Dernegi, Sinop'un Ayancik ilçesindeki selden etkilenen ögrencilere kislik giyecek yardiminda bulundu.

Bölgede 11 Agustos'ta yasanan sel felaketinden en çok etkilenen noktalardan biri olan Babaçay köyündeki ögrencilerin egitim gördügü Yenikonak Yatili Bölge Okulunu ziyaret eden Dernek üyeleri, çocuklarla bir araya geldi.

Gurbetçi kadinlar tek tek ilgilendikleri 57 çocuga bot, mont, bere ve atki hediye etti.

Dernek Baskani Sevim Sevinç, AA muhabirine, sel felaketinde Babaçay köyünün büyük hasar gördügünü, evlerin yikildigini, insanlarin hayatini kaybettigini hatirlatti.

Sevinç, "Gurbetçi kadinlar olarak bu ailelerimize destek olmak istedik. Özellikle selden etkilenen çocuklarimiza kis aylari öncesinde bot, mont, bere ve atki takimi hediye ederek bir nebze olsun onlari mutlu etmek istedik." dedi.

Türkiye'nin her tarafinda ihtiyaç sahibi ailelere ulasmaya çalistiklarini anlatan Sevinç sunlari kaydetti:

"Ögretmenlerimiz tarafindan sosyal medya üzerinden yapmis olduklari yardim taleplerine imkanlarimiz dogrultusunda cevap vermeye çalisiyoruz. Van, Siirt, Hakkari, Igdir, Konya, Sinop, Samsun, Tokat gibi birçok ilde çocuklarimiza destek oluyoruz. Mesafeler ne kadar uzak olursa olsun kurdugumuz gönül köprüleri ile bir araya gelebiliyoruz. Ekip arkadaslarimiz ile özverili bir çalisma sürdürerek her sene 5 bin çocugu agir kis sartlarinda bir nebze olsa da rahat ettirmek için ugrasiyor, sevinçlerine ortak oluyoruz. Çocuklarimiz hediyelerini aldiklarinda onlarin yüzündeki mutlulugu, yüreklerindeki sicakligi tarif edecek kelimeler bulamiyorum. Buraya yapilan yardim ilk olmadigi gibi son da olmayacak."

Kaynak: AA