Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, Çöken Binanin Enkazinda Incelemelerde Bulundu

Içleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, Malatya’da çöken 2 katli binanin enkazinda suan için kendilerine gelen bir kayip ihbarinin olmadigini ancak sonuna kadar ekiplerin enkazda aramalarini sürdürecegini söyledi. Çatakli, ayrica binanin çökmesine neden olan tadilat nedeniyle de 3 kisinin gözaltina alindigini ifade etti.



Malatya’da aksam üzere merkezi bir konumda olan Inönü Caddesi Sitmapinari mevkiinde 2 katli bir binanin çökmesi nedeniyle 13 kisi yaralandi. Tüm ekiplerin seferber oldugu olayda enkazdan çikarilan 13 kisi hastanelerde tedavi altina alinirken 8’i müdahalelerinin ardindan taburcu edildi. Olayin ardindan Malatya’ya gelen Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, enkaz bölgesine gelerek çalismalar hakkinda bilgiler aldi. Burada basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Çatakli, olayin hemen ardindan itfaiye, AFAD ve UMKE ekiplerinin hizlica olaya müdahale ettigini söyledi.

Enkazdan çikarilan yarali vatandaslarin ambulanslarla kentteki hastanelere kaldirildigini ifade eden Bakan Yardimcisi Çatakli, “Suana kadar yapilan tespitlerde binada 21 kisinin bulundugu tespit edildi. Bunlardan 8’i kendi imkanlari ile enkazdan çikti, diger 13 kisi de hastanelere kaldirildi. Bu 13 sahsin ise 8’i taburcu edildi. 5 vatandasimiz hastanede bunlardan birinin tedavisi yogun bakimda sürüyor. Hastanedeki yaralilarimizin da hayati riski yok. Suan bize ulasan herhangi bir kayip bilgisi yok. Ama her türlü ihtimali düsünerek kontrollü sekilde enkazi kaldiriyoruz. Zaman zaman gerek köpeklerle gerekse teknik cihazlarla kontrollü sekilde enkaz kaldirma sürüyor.” ifadelerini kullandi.

Çöken binanin altinda 3 isyerinin üstünde ise bir isyerinin bulundugunu belirten Çatakli, “Giris kattaki bir isyerinde tadilat oldugunu biliyoruz. Suan ki degerlendirmeler bu duruma bu tadilatin yol açtigi. Bunla ilgili Cumhuriyet Bassavciligimiz da sorusturma baslatti. En son 3 gözaltin yapildi diye biliyoruz, olayin da detaylari sorusturma sonucunda çikacaktir. Tüm Malatyalilara geçmis olsun diyoruz. Yaralilarimiza acil sifalar diliyoruz. Tek sevindirici taraf suan da bir can kaybinin olmamasi” seklinde konustu.



Bakan Yardimcisi Çatakli, olayin ardindan 7 ilden toplam 263 personelin Malatya’ya geldigini de belirterek enkaz kaldirma çalismalarinin sürdügünü dile getirdi.

Göçüge izinsiz tadilat neden olmus

Öte yandan 2 katli binanin çökmesinin ardindan Malatya Cumhuriyet Bassavciligi da sorusturma baslatti. Savciliktan yapilan açiklamada “Iki katli bir binanin zemin katinda yapilan tadilat nedeniyle meydana gelen göçük ile ilgili Cumhuriyet Bassavciligimiz tarafindan sorusturma baslatilmistir. Olayla ilgili bilirkisiler tarafindan gerekli incelemeler yapilmis olup, toplanan deliller itibariyle izinsiz tadilat yaptirildigi anlasilmistir. Söz konusu tadilati yaptiran is yeri sahibi ve 3 çalisani gözaltina alinmistir. Sorusturma çok yönlü olarak titizlikle sürdürülmektedir” denildi.
Kaynak: İHA