Sincan Matematik Müzesi Ögrencileri Agirliyor

Ankara Sincan Belediyesi Matematik Müzesi ziyaretçi akinina ugruyor. Özellikle okul gezilerinin ugrak noktasi olan müzede ögrenciler matematige dokunma firsati buluyor, deneyerek, eglenerek ögreniyor.

Sincan Matematik Müzesi Ögrencileri Agirliyor
Ögrencilerin ziyaret ettigi Matematik Müzesi, matematigi hem tanitiyor hem sevdiriyor. Müzede yer alan sayi tablolari, formül-mantik semalari, altin oran kurali örnekleri, açi ve perspektifi kavrama temali objeleri, ayni zamanda Türk-Islam dünyasinin astronomi, matematik alanlarinda önde gelen âlimleri ve eserlerinin sentezi ile hazirlanmis yapilar sayesinde matematigi soyut olmaktan çikarip, somut hale getirerek çocuklarin deneyerek, eglenerek daha kolay ögrenmelerini sagliyor.

Matematik müzesini ziyaret eden ögrenciler Ömer Hayyam, Tales, Hipokrat, Pisagor ve daha birçok dünya tarihinde iz birakan matematik üstatlari ile tanisma ve onlarin teorilerini ögrenme firsati buluyor.

Mimar Sinan’in yapilarindaki sirlardan, robotik bilimin öncüsü ve matematigin babasi olarak bilinen ünlü Islam Alimi El Cezeri’nin icatlarina; gökbilim, matematik, doga bilimleri ve astroloji alanina yaptigi çalismalarla tüm dünyaya isik olan El Biruni’den matematik dehasi Ali Kusçu’nun hayati ve çalismalarina kadar pek çok konu hakkinda bilgi veriliyor. Denklemlerde, formüllerde ne denmek istendigini somut bir sekilde anladiklarini söyleyen ögrenciler, müzeden mutlu ayriliyor.
Kaynak: İHA