Rapunzel Pelin'in Saçlari Boyunu Asti

Izmir’de yasayan 14 yasindaki Pelin Özdemir, dogdugundan bu yana hiç kestirmedigi 1 metre 52 santimetrelik saçlariyla 2019 yilinda Dünya Çocuk Rekorlari Kitabi’na girmisti. Saçlarini uzatmaya devam eden 1.62 boyundaki Pelin’in saç uzunlugu 1 metre 65 santime, agirligi ise yaklasik 800 grama ulasti.

Rapunzel Pelin'in Saçlari Boyunu Asti
Izmir’in Karabaglar ilçesinde yasayan 8. sinif ögrencisi 14 yasindaki Pelin Özdemir, masal kahramani Rapunzel’e benzeyen saçlariyla dikkat çekiyor. 2019 yilinda 1 metre 52 santimetrelik saç uzunlugu sebebiyle Dünya Çocuk Rekorlari Kitabi’na giren Rapunzel Pelin, geçen 2 yillik sürede saçlarini uzatmaya devam etti. Saç uzunlugunun 1 metre 65 santim, agirliginin ise yaklasik 800 grama ulastigini ifade eden Pelin Özdemir, 1.62 olan boyundan uzun saçlarini çok sevdigini ve bir süre daha kestirmeyi düsünmedigini dile getirdi.

Boyundan uzun saçi var

Saçlarinin, boyundan uzun oldugunu söyleyen Pelin Özdemir, ”Saçlarimin uzunlugu 1 metre 65 santim. Benim boyum 1 metre 62 santim. Saçlarim, boyumdan uzun durumda. Saçimi toplamadigim zaman yere degiyor. Bu yüzden günlük hayatta saçimi çok fazla açmiyorum. Genelde at kuyrugu ya da örgü modelini kullaniyorum” dedi.



“Saçlarimi kestirince postis olarak kullanmak için saklayacagim”

Kendisini gören insanlarin saçlarina ilgi gösterdigini söyleyen Özdemir, “Beni Rapunzel Pelin olarak biliyorlar. Saçlarimi nasil uzattigimi soruyorlar. Ben saçlarimi dogdugumdan beri kestirmiyorum. Saçlarimin uçlarina bazen bakim yagi uyguluyorum. Katki maddesi az olan sampuanlari kullanmaya çalisiyorum. Saçlarimi simdilik kestirmeyi düsünmüyorum. Ileride kestirirsem de saçimi küt modelinde kestirip kesilen saçlarimi da ileride kullanabilmek için postis olarak saklamayi düsünüyorum” diye konustu.



“Saçlarimi bu sekilde seviyorum”

Uzun saç kullaniminin zahmetli oldugunu belirten Özdemir, “Saçlarim genelde ceketime, çantama, fermuarlara takilabiliyor ama saçim toplu oldugu sürece çok fazla zorluk yasamiyorum. Insanlar saçlarimi neden kestirmedigimi merak ediyor ama ben saçlarimi bu sekilde seviyorum” ifadelerini kullandi. Özdemir; tiyatro, müzik ve halk oyunlari ile ilgilendigini söyleyerek, “Ileride de sanati birakmak istemiyorum. Tabii ki akademik kariyer de yapacagim ama sanata olan ilgim de sürecek” sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA