Kurban Eti Dagitirken Katledilen Börü Ve Arkadaslari Elazig'da Anildi

HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu: 'Biz onlari unutmadik, bundan sonra da unutmayacagiz ve unutturmayacagiz. Bunlari unutmayacagiz ki benzer vahsetler bir daha yasanmasin'

HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, Diyarbakir'da terör örgütü YPG/PKK yandaslarinin gerçeklestirdigi 6-7 Ekim olaylarinda hayatini kaybeden Yasin Börü ve arkadaslari için Elazig'da düzenlenen anma programina katildi.

HÜDA PAR Il Gençlik Kollari Baskanliginca Elazig Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda olaylarda hayatini kaybedenler için Kur'an-i Kerim okundu, ezgiler seslendirildi, katledilen Börü ve arkadaslarini anlatan sinevizyon gösterimi yapildi.

Anma programinda konusan Yapicioglu, Börü ve arkadaslarinin tarihte esine az rastlanan bir vahsetle katil bir güruh tarafindan katledildigini söyledi.

Yapicioglu, söyle konustu:

"Bütün kalbimle suna inaniyorum ki onlari katledenler, onlari ortadan kaldirabileceklerini ve o iyilik kervanini durdurabileceklerini zannedenler o katliami isledikleri güne kendileri bile su an lanet ediyordur, emin olabilirsiniz. 'Biz ne ettik, nasil böyle bir hata ettik, biz bu azizleri sehit ettik ve onlarin o temiz ve pak kanlari bizim yakamiza yapisti.' 7 yildir birakmiyor, 77 yil geçse birakmayacak ve dünya hayatindan sonra da birakmayacak, bundan hepiniz emin olabilirsiniz. Belki o nadide dallarimizi, gencecik fidanlarimizi kiranlar, onlari vuranlar baska hesaplar içindeydiler ama o hesaplar ters döndü. O kursunlari bu gencecik bedenlere sikmadilar, onlari yüksekten asagi atmadilar, onlar aslinda kendilerini vurdular. Belki kendi geleceklerini vurdular, belki yillarca olusturmaya çalistiklari o süslü maskelerini vurdular, yirttilar onlari ve çirkin yüzleri ortaya çikti.

Herkes gördü, ne kadar çirkin ve vahsi olduklarini. Aslinda bu millete ve bu milletin degerlerine ne kadar düsman olduklarini."

Yapicioglu, bu vahseti ortaya koyan, insanliktan nasibini almamis grubun hiçbirinin katledilen kardeslerini tanimadigini ve hiçbir alip veremediklerinin olmadigini dile getirdi.

"Bunlarin onlari rahatsiz eden bir kimlikleri vardi, neydi o kimlik? Islam." diyen Yapicioglu, sözlerini söyle tamamladi:

"Bu gençler Müslüman olduklari için hedefe konuldu. Sadece bunlar mi? Hayir. Yine Diyarbakir'da yanindaki esinin çarsafindan dolayi saldiriya ugrayip can veren, sehit olan bir Mahmut Enes vardi. Bu kardeslerimiz, sehit Yasin, Hasan, Hüseyin, Cumali, Riyad, Turan, bunlar 7 Ekim günü ayni gün aksam üzeri saldiriya ugradilar ve katledildiler. Yine ayni gün 7 Ekim günü sadece kiyafetinden, sakalindan dolayi biri Suudi Arabistanli, biri Suriyeli iki Arap Kiziltepe'de katledildi ve daha sonra aracin içinde yakildi. Bitti mi? Yok. 9 Ekim günü Karliova'da Cengiz kardesimiz saldiriya ugradi. 20 Ekim günü yine Karliova'da Fethi kardesimiz saldiriya ugradi. Ondan önce 17 Ekim günü Van'da yasli Latif Sener amcamiz vardi sadece sakalindan, giyim kusamindan dolayi o da sahadet serbetini içti. Yine Yüksekova'da saldiriya ugrayan ve sahadet serbeti için bir Müslüman daha vardi, Haci Irfan Atsiz, unuttuk mu? Yok. Onlar öldürüldüler ama ölmediler.

Biz onlari unutmadik, bundan sonra da unutmayacagiz ve unutturmayacagiz. Bunlari unutmayacagiz ki benzer vahsetler bir daha yasanmasin."
Kaynak: AA