Ilahiyat Fakültesi Hazirlik Siniflari Bilgilendirme Toplantisi Gerçeklestirildi

Sakarya Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi 2021-2022 ögretim yili hazirlik siniflari bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Ilahiyat Fakültesi Hazirlik Siniflari Bilgilendirme Toplantisi Gerçeklestirildi
Toplanti; Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostanci, Temel Islam Bilimleri Bölüm Baskani Prof. Dr. Süleyman Akkus, Hazirlik Siniflari Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermis, hazirlik sinifinda derse giren ögretim elemanlari ve hazirlik ögrencilerinin katilimiyla 1. ve 2. ögretimler için ayri ayri gerçeklestirildi.

Sunuculugunu Ars. Gör. Semra Kaya Aitaouri’nin yaptigi toplanti fakülte ögrencilerinden Beytullah Bilgiç’in Kur’ân-i Kerîm tilavetiyle basladi.

Kur’ân-i Kerîm tilavetinden sonra açilis konusmasi için sözü alan dekan Prof. Dr. Ahmet Bostanci konusmasina katilimcilara tesekkür ederek ve yeni egitim ögretim yilinin hayirli olmasi temennilerini ifade ederek basladi.

Her yil oldugu gibi bu yil da yeni baslayan ögrencilere, “Kim ilim ögrenmek için bir yola girerse Allah Teâlâ ona cennete giden yolu kolaylastirir” hadis-i serifini hatirlatan Prof. Dr. Bostanci, bu yolun tüm ögrenciler için hayirli olmasi dileklerini ifade etti.

Daha sonra Sakarya Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi’nin Türkiye’de Ilahiyat Fakülteleri arasinda ilk siralarda tercih edilen bir fakülte olduguna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Bostanci, bazi verilere göre Sakarya Ilahiyat Fakültesi’nin mezunlari en çok tercih edilen ilk üç ilahiyat arasinda oldugunu vurguladi. Ardindan Arapçanin Islami Ilimleri ögrenme noktasinda hayati bir öneme sahip oldugunu ifade eden Prof. Dr. Bostanci ögrencilerin hazirlik döneminde, alaninda uzman hocalardan ders alacaklarini ve Arapçayi iyi bir sekilde ögreneceklerini belirtti.

Prof. Dr. Bostanci fakültenin ögrencilere yurt disinda egitim imkânlari da sunduguna ve bu imkanlardan faydalanma hususunda hazirlik sinifi notunun etkili olduguna ayrica degindi. Prof. Dr. Ahmet Bostanci, hocalara ve ögrencilere basarilar dileyerek konusmasini sonlandirdi.

Temel Islam Bilimleri Bölüm Baskani Prof. Dr. Süleyman Akkus, konusmasina Arapçanin Islami Ilimlerin anahtari oldugunu ve iyi bir Arapça egitimi alinmadan Islami Ilimlerde basarili olamayacagini ifade ederek basladi.

Prof. Dr. Akkus ögrencilere, özellikle hazirlik sinifinda kendilerini mesgul edecek diger seylerden uzak durup dil ögrenmeye odaklanmalarini tavsiye etti. Ayrica Ilahiyat Fakültesinde hocalar ve ögrenciler arasinda resmi iliskiler disinda samimi bir ortam oldugunu ifade eden Prof. Dr. Süleyman Akkus, tüm hocalarin kapilarinin ögrencilere her zaman açik oldugunu belirtti.

Prof. Dr. Akkus, yeni dönemin hayirlara vesile olmasi temennisiyle sözlerini sonlandirdi. Hazirlik Siniflari Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermis de konusmasinda, derslerde devamli olunmasinin ve gerekli yükümlülüklerinin vaktinde yerine getirilmesinin önemini vurgu yaparken, Ögr. Gör. Hülya Afacan ise, hazirlik programinda uygulanan kur sistemi hakkinda ayrintili bilgi paylasti.

Programin devaminda geçen yil hazirlik siniflari birincisi olan Fatmanur Arpaci konusma yaparak tüm hocalara tesekkür etti ve ögrencilere tavsiyelerde bulundu. Ardindan Arapça Dil Grubu Ögrenci Toplulugunun (Multekâ lugati’d-dâd) faaliyetleriyle ilgili bir slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösterisinin ardindan hazirlik sinifi hocalari kendilerini tanitip ögrencilere Arapça ögrenimi ile ilgili tavsiyelerde bulundular. Program, SAÜ Ilahiyat Fakültesine bu yil yerlesen ögrencilerden üniversite sinavinda Türkiye siralamasinda 1413. sirada yer alan Cihan Agça ile 3460. sirada yer alan Kerem Furkan Sogen’e ve geçen yil hazirlikta ilk 10 dereceyi alan ögrencilere ödüllerinin verilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA