Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, Kayseri'de STK Temsilcileri Ve Muhtarlarla Bulustu

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Kayseri'de sivil toplum kuruluslarinin (STK) temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Davutoglu, bir otelde düzenlenen toplantida yaptigi konusmada, hükümetin halktan koptugunu öne sürerek, bu nedenle yollara düstüklerini söyledi.

Israil mahkemesinin, Yahudilerin isgal altindaki Dogu Kudüs'ün Eski Sehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerine onay vermesine tepki gösteren Davutoglu, "Yani bu su demek, Yahudiler toplu olarak gidecekler ve Mescid-i Aksa'yi isgal gücü gibi orada bulunacaklar. Hemen attigim tweet ile hükümeti derhal harekete geçirmeye çalistim. Iste burada Kayseri'den sesleniyorum, eger dünya gerçekten 5'ten büyük ise, eger gerçekten mazlumlarin ve kimsesizlerin sesi iseniz, sesinizi yükseltin diyorum." dedi.

Davutoglu, Uygur Türklerinin yasadiklari sorunlara da deginerek, "Biz unutanlardan degiliz, yasatanlardaniz. Biz Türkiye içinde birtakim vatandasa karsi milliyetçilik taslayanlardan degiliz. Dünyanin her yerinde Türk dilini, Türk bayragini, Türk lirasini izzetli kilanlardaniz." ifadelerini kullandi.

Davutoglu, programda ekonomi ve dis politikaya iliskin degerlendirmelerde de bulundu.

Toplantiya CHP Il Baskani Ümit Özer, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve muhtarlar katildi.

Kaynak: AA