Ezine'de 'Merakli Minik Izciler Kampta' Etkinligi Düzenlendi

Ezine Cumhuriyet Ana Okulunda, ormanlarin sürdürülebilir hayat için sahip oldugu önemin çocuklara ögretilmesi kapsaminda, "Merakli Minik Izciler Kampta" isimli doga etkinligi gerçeklestirildi.

Okulun bahçesinde gerçeklestirilen etkinlikte, etrafi agaçlarla çevrili alanda ögrenciler, birlikte kamp çadirlari ve kamp malzemeleri kullanilarak bir izci kampi olusturdu.

Etkinlikte okulun okul öncesi egitimi ögretmenleri tarafindan biyolojik çesitlilik hakkinda egitim materyalleri de kullanilarak ögrencilere konu ile ilgili bilgilendirme yapildi.

Ögrenciler ile birlikte dogadan toplamis olduklari malzemeler incelendi, ukulele enstrümani kullanilarak biyolojik çesitlilik konusuna yönelik sarkilar söylendi, atik malzemeler kullanilarak olusturulan ritim aletleri kullanilarak orf çalismasi gerçeklestirildi.

Okul Müdürü Dila Çankaya, etkinligin amacinin ögrencilere biyolojik çesitlilik hakkinda bilgilendirme yapmak oldugunu belirterek, çalismanin Türkçe dil faaliyetleri, müzik etkinligi, fen ve doga çalismasi, drama çalismasi etkinliklerinden olusturuldugunu söyledi.

Kaynak: AA