TÜGVA Baskani Eminoglu'ndan Adalar Ilçe Temsilciliginin Tahliyesine Iliskin Açiklama Açiklamasi

'2018'den beri kiraci olarak kaldigimiz Adalar Ilçe Gençlik Merkezimiz hukuksuzca CHP'li IBB zabitalari tarafindan basilmis, vakfimiza ait olan esyalar hiçbir tutanak tutulmadan kelimenin tam anlamiyla gasbedilmis ve bilinmeyen bir yere götürülmüstür'.

Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Baskani Enes Eminoglu, Istanbul Büyüksehir Belediyesince (IBB) vakfin Adalar Ilçe Temsilciliginin tahliye edilmek istenmesine iliskin, "2018'den beri kiraci olarak kaldigimiz Adalar Ilçe Gençlik Merkezimiz hukuksuzca CHP'li IBB zabitalari tarafindan basilmis, vakfimiza ait olan esyalar hiçbir tutanak tutulmadan kelimenin tam anlamiyla gasbedilmis ve bilinmeyen bir yere götürülmüstür." dedi.

Eminoglu, Büyükada iskelesinde yaptigi açiklamada, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu'nun konusmasina isaret ederek, tüm kullandigi ifadelerin asilsiz oldugunu söyledi.

Buradaki gençlerin gasbedilmis binalarini korumak için içeride bulunduklarini belirten Eminoglu, "Gençlerimiz burada darbedilmistir. Bir polisimiz yaralanmistir." ifadesini kullandi.

TÜGVA olarak dünden beri büyük bir hukuksuzlukla karsi karsiya olduklarini kaydeden Eminoglu, söyle devam etti:

"2018’den beri kiraci olarak kaldigimiz Adalar Ilçe Gençlik Merkezimiz, hukuksuzca CHP'li IBB zabitalari tarafindan basilmis, vakfimiza ait olan esyalar hiçbir tutanak tutulmadan kelimenin tam anlamiyla gasbedilmis ve bilinmeyen bir yere götürülmüstür. CHP zihniyeti bu eylemiyle açikça sunu söylemistir; 'Biz hak, hukuku, kanunu tanimiyoruz. Biz istedigimiz kiraciyi çikarir, malina da çökeriz.' Bu eylem tüm Istanbul'daki kiracilarin hukukunun tehlikede oldugunu göstermektedir."

TÜGVA'yi "gençlik yapilanmasi" olarak tanimlayan Eminoglu, vakfin davasinin, kavgasinin ve sevdasinin Türkiye oldugunu ifade etti.

Eminoglu, Kaftancioglu'nun, TÜGVA ve IBB arasindaki idari bir konuyu siyasallastirdigini ve CHP teskilatlarini ilçe gençlik merkezinin önüne toplanmaya davet ettigini aktararak, sözlerini söyle sürdürdü:

"CHP Il Baskani Canan Kaftancioglu ne yapmak istemektedir? Zaten militaniniz gibi davranan zabitalariniz arkadaslarimizi darbetti. Günü gününe kirasini ödedigimiz binaya çökecek misiniz? Dün zabitaniz, bugün partilileriniz kira sözlesmesi devam eden binamiza tabiri caizse çökmeye kalktilar. Canan Kaftancioglu, geldiginiz marjinal ögretilerde vandallikla çapulculuk bir ahlak olmus olabilir. Ama biz TÜGVA'li gençler ne hakkimizi yediririz ne de sizin tehditlerinize boyun egeriz. CHP Il Baskani, TÜGVA'nin neyinden rahatsiz? Dinini ve milletini seven bir gençlik yetistirmesinden mi? On binlerce gencimize Kur'an ve siyer egitimi vermesinden mi? On binlerce gencimizin bilim insani olarak yetistirilmesinden mi? TEKNOFEST'te Türkiye birincisi çikarmasindan mi rahatsiz? Canan Kaftancioglu, neden rahatsizsiniz ve neden sürekli yalan söylüyor, insanlari provoke ediyorsunuz."

Eminoglu, Kaftancioglu'na tahliye kararini tüm millete göstermesi çagrisinda bulunarak, "Nerede o tahliye karari? CHP'li IBB'ye karsi hakkini savunan biziz. Çignediginiz hukuka ve kanunlara sahip çikmaya çalisan biziz." dedi.

CHP'nin Istanbul'u da Adalar'i da yönetemedigini söyleyen Eminoglu, "Bu beceriksizliginizi gençlere saldirarak örtemezsiniz. Istanbul'un gerçek gündemi olan belediyenin yönetilmemesi gündemini degistiremezsiniz.'' seklinde konustu.

Eminoglu, konusma metnini yazdigi kagidi göstererek, "Içerideki bilgisayarlarimizi, yazicilarimizi tabiri caizse gasbettikleri için içeride kalemle su kagitlara basin açiklamamizi yazmak zorunda kaldik. Bunlarin zihniyeti budur. Bu zihniyeti biz yüzyillardir biliyoruz ve bu zihniyete karsi mücadelemizi son nefesimize kadar insallah devam ettirecegiz." ifadelerini kullandi.

Açiklamasinin ardindan gençlere seslenen Eminoglu, kendilerini binadaki gençlik merkezine davet ederek, içeride masa tenisinden satranca kadar birçok faaliyetin oldugunu kaydetti.

Basin açiklamasi öncesi güvenlik güçleri tarafindan çevrede güvenlik önlemi alindi. Eminoglu'nun konusmasi sirasinda vakif üyesi gençler, "Burasi gençlerin, gençlerin kalacak" sloganlari atti.

Bu esnada, binanin bosaltilmasini isteyenler ise Eminoglu’nun açiklamasina ve gençlerin sloganlarina zaman zaman tepki gösterdi.

Bu arada, bina önünde bekleyen zabita ekiplerinin sayisinin azaldigi gözlenirken, bazi vatandaslar da bina çevresindeki bekleyislerini sürdürüyor.

Kaynak: AA