MHP'li Kilavuz Açiklamasi 'Mersinlilerin Taleplerini, Beklentilerini Çözüme Kavusturmaya Gayret Edecegiz'

MHP İçel Milletvekili Olcay Kilavuz, İçellilerin talep ve beklentilerini Meclise tasiyip, çözüme kavusturmaya gayret edeceklerini belirtti.

Kilavuz, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, Kuzey Irak'ta, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen basarili operasyonlar nedeniyle sehitlerin kanlarinin yerde kalmadigini belirterek, güvenlik güçlerine tesekkür edip, Allah'tan onlari korumasini, muzaffer etmesini istedi.

Yaz döneminde, seçim bölgesi İçel'de yaptigi ziyaretlere deginen Kilavuz, toplumun bütün kesimleriyle istisarelerde bulundugunu aktardi.

İçellilerin talep ve beklentilerini Meclise tasiyip, çözüme kavusturmaya gayret edecegini belirten Kilavuz, İçel'in ülke ve bölge için önemli bir yer oldugunu vurguladi.

Kilavuz, tarimda Türkiye'yi besleyen illerden biri olan İçel'de, atil durumdaki hazine arazilerinin tarima açilmasi ve üreticilere tahsisi, tarim arazilerinin iskana açilmasinin önlenmesi, arazi parçalanmasinin engellenmesi konularinin hayati öneme sahip oldugunu söyledi.

Çiftçilerin elektrik, su, mazot, tohum ve gübre gibi girdi maliyetlerinin düsürülmesinin saglanmasi gerektigini dile getiren Kilavuz, yem fiyatlarindaki artis, basta süt hayvanciligi ve besi ile ilgili taleplerin karsilanmasinin önemine degindi.

Kilavuz, tedarikçi ve marketçi arasindaki kar marjinin da giderilmesi gerektigini ifade ederek, tarim kredilerinin yapilandirilip faizlerinin silinmesinin de üreticileri rahatlatacagini kaydetti.

Üreticilerin ve esnafin sikintilarina da deginen Kilavuz, İçel Büyüksehir Belediyesinde baskilarin ve haksiz isten çikarmalarin oldugunu söyledi.

Kilavuz, isçilerin yaninda oldugunu belirterek, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer'i kinadigini ifade etti.

Kaynak: AA