MHP Genel Baskan Yardimcisi Yilik Açiklamasi 'Türkiye'nin Asli Gücü Analar Bacilar Kurultayi'nda Bulusuyor'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi Pelin Yilik, “Kadin yüreginde ilmek ilmek islenen her motif ayni zamanda bir hikaye anlatiyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kadinlari Türkiye’nin Asli Gücü Analar Bacilar Kurultayi’nda bulusuyor” dedi.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Yilik Açiklamasi 'Türkiye'nin Asli Gücü Analar Bacilar Kurultayi'nda Bulusuyor'
MHP Genel Baskan Yardimcisi Yilik, ‘Türkiye’nin Asli Gücü Analar Bacilar Kurultayi’ hakkinda açiklama yapti. “Kadin yüreginde ilmek ilmek islenen her motif ayni zamanda bir hikaye anlatiyor” diyen Yilik, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin kadinlari Türkiye’nin Asli Gücü Analar Bacilar Kurultayi’nda bulusuyor. Anadolu’nun uçsuz bucaksiz kültürel simgelerinin en çok kullanilanlarindan biri de “Eli Belinde” motifidir. Basta hali - kilim dokumalarinda, ahsap evlerin oyma süslerinde, takilarda karsimiza çikan bu kültürel miras, annelik ve verimlilik sembolü, gelin kiz, çocuklu kiz, ana kiz gibi isimlerle de anilan bu motif ayni zamanda kadinin ailedeki rolünü ve gücünü ifade ediyor” dedi.

MHP’nin Aile, Kadin ve Engellilerden Sorumlu Genel Baskan Yardimciligi birimi tarafindan düzenlenen “Türkiye’nin Asli Gücü Analar Bacilar Kurultayi” 10 Ekim’de saat 11.00’de ATO Congresium’ da gerçeklesecek.
Kaynak: İHA