IYI Parti Genel Baskani Aksener, Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu'nu Ziyaret Etti

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu'nu ziyaret etti.

Gelecek Partisi Genel Merkezi'ndeki görüsmenin ardindan Aksener ve Davutoglu açiklama yapti.

Aksener, görüsmede, partisinin "Iyilestirilmis ve Güçlendirilmis Parlamenter Sisteme" dair yaptigi çalismayi paylastigini belirterek, "Ekonomiyi, issiz gençleri, demokrasinin geldigi noktayi, hukukun ve adaletin nasil yerlerde süründügünü konustuk. Bunlarla ilgili görüs alisverisinde bulunduk. Bizim açimizdan faydali bir görüsme oldu." dedi.

Türkiye'nin su an içinde bulundugu sartlarin köklü degisimi gerekli kildigini savunan Davutoglu da bazi ekonomik verilere degindi.

Davutoglu, "Iktidar bu ekonomik tablo karsisinda ders çikarmak, yeni çalisma yaparak meselelere çözüm bulmak yerine, bir kanadi bütün bu issizlikten, enflasyondan kebapçilari sorumlu tutuyor. Diger bir kanadi da çiftçiler feryat ederken, 'çiftçilerimiz mutlu' diyor. Halktan kopmus bir iktidarla karsi karsiyayiz." degerlendirmesinde bulundu.

Parlamenter sistemle ilgili yürütülen çalismalari ele aldiklarini dile getiren Davutoglu, "Bunlar is birligi çalismalaridir. Ittifak meselesi bunun ötesinde bir alandir. Her konuda her partiyle Türkiye'nin gelecegi, iyiligi için birlikte çalismaya devam edecegiz." dedi.

- Sorular

Açiklamalarin ardindan Aksener, bir gazetecinin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda paylastigi videoyu animsatmasi üzerine, 28 Subat ile ilgili kararlarin dönemin Basbakani Necmettin Erbakan, Basbakan Yardimcisi Tansu Çiller ve kendisinin imzaladigi bir hükümet karari oldugunu söyledi.

Aksener, "Sayin Erdogan 2001'de partisinin kurulusuna beni davet etti. 2015'te bana basbakan yardimciligi teklif etti ve 2020'de ne kadar milli ve yerli oldugumu ifade edip, 'buyurun beraber bir berber dükkani kuralim' dedi. Bunlarin tamamini reddettim." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA