Suriye'nin Kuzeyinde Kovid-19 Tedbirleri Kapsaminda Gece Sokaga Çikma Kisitlamasi Getirildi

Suriye Geçici Hükümeti, Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini ile mücadele kapsaminda 15 günlük "gece sokaga çikma kisitlamasi" karari aldi.

Muhaliflerin kurdugu Suriye Geçici Hükümeti tarafindan yapilan yazili açiklamada, ülkenin kuzeyindeki bölgelerde son dönemde artan Kovid-19 vakalarina karsi yeni tedbirlerin alindigi belirtildi.

Suriye Geçici Hükümeti Baskani Abdurrahman Mustafa, AA muhabirine, söz konusu bölgelerde 15 gün aksam 19:00 ile sabah 05:00 saatleri arasinda sokaga çikma kisitlamasi kararinin alindigini söyledi.

Söz konusu sürenin vakalardaki duruma bagli olarak uzatilabilecegini vurgulayan Mustafa, "Kisitlamalar bu aksamdan itibaren yürürlüge giriyor. Bu süre içerisinde yüz yüze egitime ara verilecek. Okul ve üniversiteler sadece uzaktan egitim verecek." dedi.

Tedbirler kapsaminda sosyal ve spor etkinliklerine de ara verilecegini ifade eden Mustafa, pazar yerlerinin de kapali olacagini belirtti.

Mustafa, is yerlerinin, saglik kuruluslarinin, marketlerin ve firinlarin ise söz konusu kisitlamalardan etkilenmeyecegini söyledi.

Bölge halki asi olmaya davet eden Mustafa, Koivid-19 ile mücadelede maske takma ve sosyal mesafenin önemine dikkati çekti.

Suriye Geçici Hükümetinin verilerine göre, 20 Agustos'ta Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus, Bab ve Afrin ilçeleri ile Idlib ve çevresindeki bölgelerde 331 kisinin testi pozitif çikarken, bu rakam son 1 haftadir günlük ortalama bin civarinda seyrediyor.

Kaynak: AA