Sakarya'da Darbedilen Kiz Çocugunun Ölümüyle Ilgili Üvey Babaya Agirlastirilmis Müebbet Hapis

Sakarya'da, 2018 yilinda üvey babasi tarafindan darbedildigi iddiasiyla hastaneye kaldirilan kiz çocugunun ölümüyle ilgili açilan davada karar çikti.

Sakarya 3. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, Esma Asel K'nin üvey babasi E.S, tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Tutuksuz sanik anne F.K'nin katilmadigi durusmada, taraflarin avukatlari ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati hazir bulundu.

Celse arasinda gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardindan görüsünü açiklayan cumhuriyet savcisi, bir önceki durusmada sunduklari mütalaayi tekrar etti.

Söz alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati, saniklarin üst hadden cezalandirilmasini talep etti.

Baba Halit K'nin avukati da saniklarin cezalandirilmasini istedi.

Söz verilen sanik E.S, esas hakkindaki savunmasinda, maktul Esma ile hiç bas basa kalmadigini savunarak, "Esma'ya hiçbir sey yapmadim. Esma'nin yaninda degildim. Yaninda yokken birisine nasil zarar verebilirsiniz? Yapmadigim bir seyin cezasini çekiyorum." dedi.

Tutuklu sanik E.S'nin avukatlari da sanigin 3 yildir suçsuzlugunu ispatlamaya çalistigini, müvekkillerinin suçsuz oldugunu savunarak, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Son sözü sorulan sanik E.S, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanik E.S'yi "çocugu kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet ve "çocugun cinsel istismari" suçundan 15 yil hapisle cezalandirilmasina karar verdi.

Heyet, "aile hukukundan kaynaklanan yükümlülügün ihlali" suçundan anne F.K'yi 5 ay hapis cezasina çarptirarak hükmün açiklanmasinin geri birakilmasini kararlastirdi.

- Süreç

Sakarya'nin Geyve ilçesinde, 27 Kasim 2018'de üvey babasi tarafindan darbedildigi iddia edilen ve kafatasinda çatlaklar olusan Esma Asel K, kaldirildigi Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesinde müdahalelere ragmen kurtarilamamisti. Çocugun annesi F.K. ile üvey babasi E.S. tutuklanmisti. Anne F.K. daha sonra tahliye edilmisti.

Sakarya Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, çocugun annesi F.K. hakkinda "kötü muamele" suçundan 2 aydan 1 yila kadar, üvey babasi E.S. hakkinda ise "çocugu kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet ile "çocugun nitelikli cinsel istismari" suçundan ise en az 27 yil hapis cezasi talep ediliyordu.

Kaynak: AA