Memur-Sen Genel Baskani Yalçin, Karabük Divan Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Toplu sözlesmede 3600 ek gösterge ve sözlesmeli memurlar konusunu karara dönüstürdük. 2022'de yetkili konfederasyonla çalisilarak tamamlanacaktir, diye kayit altina aldik'

Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, toplu sözlesmede 3600 ek gösterge ve sözlesmeli memurlar konusunu karara dönüstürdüklerini belirterek, "2022'de yetkili konfederasyonla çalisilarak tamamlanacaktir, diye kayit altina aldik." dedi.

Yalçin, Safranbolu Sunal Tülbentçi Ögretmenevi'nde Egitim-Bir-Sen Il Divan Toplantisi'na katilarak, sendika üyeleriyle görüstü.

Toplantida konusan Yalçin, toplu sözlesmede 3600 ek gösterge ve sözlesmeli memurlar konusunu karara dönüstürdüklerini söyledi.

Konuyu, "2022'de yetkili konfederasyonla çalisilarak tamamlanacaktir" diye kayit altina aldiklarini kaydeden Yalçin, "Bu son derece tarihi bir sey çünkü bizim bundan önceki tüm masalara götürdügümüzde 'bu konu sizin yetkinizde degil, sizin toplu sözlesme sinirlariniz belli, bu sinirlarinizi asan bir talep, bunu burada görüsemeyiz' denildigi yerde, siniri asmayi bosver, kayit altina alip karara dönüstürdük." dedi.

Yalçin, dün Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile bir araya geldigini hatirlatarak, sunlari kaydetti:

"Cumhurbaskanimiza orada Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani ile aldigimiz karar dolayisiyla memnuniyetimizi ifade ederken, kendilerinin de bu konuda sürece iliskin özellikle katkilarinin ve talimatlarinin önemli oldugunu belirttik. Cumhurbaskani, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanina dönerek 'Memur-Sen ile bunu 2022 yili içerisinde bir an önce tamamlayin, çalisin ve bunu hayata geçirecek hale getirin ve bize takdim edin' diyerek bu konuda talimatlandirdi. Önemli bir kazanimi, bu süreci de olusturma firsati önümüzde otoban gibi açildi. Bu son derece kiymetli çünkü emekli oldugunda 30 bin liralik ikramiyenin arttigi ve 750 liralik maasin arttigi bir zeminden bahsediyoruz."

Toplu sözlesmedeki kazanimlardan bahseden Yalçin, Memur-Sen olarak 258 kazanimi 350'ye çikardiklarini söyledi.
Kaynak: AA