Marmaris'te Yanan Ormanlik Alana Fürth Belediye Baskani Jung Tarafindan Fidan Dikildi

Mugla'nin Marmaris ilçesi ile kardes kent olan Almanya'nin Fürth kentinin Belediye Baskani Thomas Jung öncülügünde "25. Yil Dostluk Ormani" olusturuldu.

Iki kentin kardes sehir olmasinin 25'inci yili etkinlikleri kapsaminda Içmeler mahallesinde yangindan etkilenen bölüm, hatira ormani alani olarak belirlendi.

Bu kapsamda, Marmaris'te bulunan Fürth Belediye Baskani Jung ve Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay, "25. Yil Dostluk Ormani" için ilk fidanlari dikti.

"Dostluk Ormani"na keçiboynuzu, defne, hünnap ve çam agaci fidanlari dikildi. Oktay ve Jung, toprakla bulusan fidanlara can suyunu da birlikte verdi.

Iki baskan, yanmis bir zeytin agacinin hemen yanina yeni bir zeytin fidanini da toprakla bulusturdu.

Beraberindeki Alman heyetle ilçede bulunan Jung, Marmaris Belediye Baskani Oktay'i ziyaretinde yaptigi açiklamada, ilçedeki yanginin acisini Fürth'de de yürekten hissettiklerini söyledi.

Yanginin korkunç görüntülerini televizyonlardan ve Marmarisli dostlarindan gördüklerini ifade eden Jung, "Görüntülere baktikça Fürt halki olarak çok üzüldük ve sarsildik. Böyle güzel bir doganin yanmasi bizleri derinden yaraladi. Tabiat çok güçlüdür ve bir iki yil gibi kisa sürede çok yesil olacaktir. Bugün burada mevkidasimla beraber agaç dikmenin onurunu duymaktayim. Gösterilen sicak ilgi ve misafirperverlikten dolayi tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Oktay ise hiç bozulmadan 25'inci yilina erisen iki kent arasindaki dostluk iliskisinin geliserek devam ettigini kaydetti.

Kaynak: AA