Guatemala'da Asi Karsitlari Saglik Ekiplerine Saldirdi, Yaklasik 50 Doz Asiyi Yok Etti

Orta Amerika ülkelerinden Guatemala’da bir köyde asi karsitlari korona virüs (Covid-19) asisi yapmak için gelen saglik personeline saldirarak, yaklasik 50 doz asiyi yok etti.

Guatemala'da Asi Karsitlari Saglik Ekiplerine Saldirdi, Yaklasik 50 Doz Asiyi Yok Etti
Orta Amerika ülkelerinden Guatemala’nin orta bölgelerinden Alta Verapaz’da bulunan Maguila köyünde asi karsiti bir grup, Covid-19 asisi yapmak için köye gelen saglik ekiplerine saldirdi. Saglik ekibini 7 saat boyunca alikoyan öfkeli grup, asilarin içinde bulundugu sogutuculari ve yaklasik 50 doz asiyi yok etti. Yollari kapatan asi karsitlari, saglik ekiplerinin kullandigi araçlara zarar verdi.

Yerel yetkililer, internet üzerinden yayilan dezenformasyonun asilara yönelik direnci besledigini söyledi.

Yerel medyaya yansiyan haberlerde de daha önce asinin bir dozunu yaptiran bir kiside asiyla baglantili yan etkiler görüldügü için bölge sakinlerinin asi olmak istemedigi aktarildi. Guatemala Saglik Bakanligi’ndan yapilan açiklamada ise saglik ekiplerinin "sözlü ve fiziksel saldiriya" ugradigi belirtildi.

Saldiriya maruz kalan ekipteki bir hemsire, "Çok korktuk, daha önce böyle bir sey yasamamistik. Biz sadece görevimizi yapiyorduk. Asilamanin gönüllü oldugunu ve kimseyi zorlamak istemedigimizi defalarca açiklamaya çalistik ancak açiklamamiza izin vermediler" dedi.

Orta Amerika’daki en düsük asilama oranlardan biri olan Guatemala’da su ana kadar nüfusun yüzde 25’ine denk gelen yaklasik 2.5 milyon kisi asilandi. Salginin baslangicindan bu yana 566 binden fazla vaka tespit edilen ülkede, salgin nedeniyle 13 bin 750 kisi hayatini kaybetti.
Kaynak: İHA