Gazze'nin Yeniden Imari Için Misir Ile Hamas Arasinda Görüsmeler Sürüyor

Misir'in Gazze'nin ekonomik durumunun iyilestirilmesi ve Refah Sinir Kapisi'ndan çesitli ürünlerin geçisine izin verilmesi konusunda adimlar atacagi belirtildi.

Israil saldirilarinda büyük yikima ugrayan Gazze Seridi'nin yeniden imari ve ablukanin hafifletilmesi konusunda Hamas yetkilileri ile Misir Istihbarat Teskilati arasinda yapilan görüsmelerde ilerleme kaydedildigi bildirildi.

Hamas kaynaklarindan alinan bilgiye göre, Hamas'in Gazze'deki ve yurtdisindaki yetkilileri ile yönetim kurulu üyelerinden olusan bir heyet, 3 Ekim'de Misir'in baskenti Kahire'ye ulasti.

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Heniyye baskanligindaki heyet, Kahire'de Misir Istihbarat Teskilati ile çesitli temaslarda bulundu.

Dün Hamas heyeti ile Misir Istihbarat Bakani Abbas Kamil arasinda yapilan görüsmede Israil'in Gazze ablukasi ve yeniden imar gibi çesitli meseleler masaya yatirildi.

Yapilan kapsamli görüsmelerde abluka ve imar meselelerinde ilerleme kaydedildi. Gazze'de Filistinli gruplar ile Israil arasinda yapilan ateskese bagli kalmanin gerekliligi vurgulandi.

Alinan bilgiye göre görüsmelerde Misir tarafi Gazze'nin yeniden imarina verdigi önemi ifade ederek, gelecek dönemlerde bu konuda adimlar atilacagini bildirdi.

Ayrica Misir'in Gazze'nin ekonomik durumunun iyilestirilmesi ve Refah Sinir Kapisi'ndan çesitli ürünlerin geçisine izin verilmesi konusunda da adimlar atacagi aktarildi.

Hareketten bazi üyelerin, Gazze'nin yeniden imari ve ablukanin hafifletilmesi konusunda ayrintilari masaya yatirmak için birkaç gün Kahire'de bulunacagi aktarildi.

Hamas heyetiyle es zamanli Gazze'den bir ekonomi heyeti de Misir ile ortak ticari meseleleri görüsmek üzere 3 Ekim'de Kahire'ye ulasmisti.

Israil, yaklasik 2 milyon Filistinlinin yasadigi Gazze Seridi'ni 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altinda tutuyor.
Kaynak: AA