Ezber Bozan Tasarim Yarismasi'nin Ödül Töreni Izmir'de Gerçeklestirildi

TIM Baskani Ismail Gülle: 'Açikladigimiz en son eylül ayi ihracati 20 milyar dolarin üzerine çikti. Bu çok büyük bir basari. Bizim bunu sürdürülebilir hale getirebilmemiz gerek'

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskani Ismail Gülle, ihracatta yakalanan basariyi sürdürülebilir hale getirmek istediklerini ifade etti.

Ticaret Bakanliginin destegiyle Ege Mobilya Kagit ve Orman Ürünleri Ihracatçilari Birligi önderliginde Ege Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi ve Ege Maden Ihracatçilari Birliginin birlikte düzenledigi mobilya, tekstil ve dogal tasin bir arada kullanilacagi "Ezber Bozan Tasarim Yarismasi"nin ödül töreni Izmir'de bir otelde gerçeklestirildi.

Ödül töreninde konusan Gülle, tasarima önem veren yarismalara katilmaktan dolayi büyük mutluluk duyduklarini ifade etti.

Gençlerin ihracatin içinde daha fazla yer almasi gerektigine deginen Gülle, bu yarismalarin da buna destek oldugunu belirtti.

- 2026 hedefi 300 milyar dolar

Salgin sürecinde Türkiye'nin ihracatinda pes pese rekorlar kirildigini hatirlatan Gülle, "Yillik ihracatta 200 milyar dolari geçtik. 207 milyar dolar olan sene sonu ihracat hedefini bu ay itibariyle 212 milyar dolara getirdik. Açikladigimiz en son eylül ayi ihracati 20 milyar dolarin üzerine çikti. Bu çok büyük bir basari. Bizim bunu sürdürülebilir hale getirebilmemiz gerek. Her ay 20 milyar dolarlik ihracatla gelecek yil 250 milyar dolari yakaladigimizi görecegiz. 2026'daki hedefimiz 300 milyar dolar." diye konustu.

Hedeflenen ihracata katma degeri yüksek, tasarimsal ve Ar-Ge ürünleriyle ulasacaklarina isaret eden Gülle, "Milyonlarca ton ihracati, milyonlarca ton ihracatin üzerine koyarak yapmak yerine kilogram basina degeri artiracak isler yapmamiz lazim. Isin içerisine akil, fikir katacagiz." dedi.

Gençligin oldugu her yerde dinamizm, enerji ve yenilik oldugunu vurgulayan Gülle, TIM olarak inovatif ve tasarimsal islere çok önem verdiklerini aktardi.

- "Yarismaya 677 basvuru yapildi"

Ege Mobilya Kagit ve Orman Ürünleri Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Cahit Dogan Yagci da yarismanin "Fütüristik Çalisma Alani Mobilyalari" temasini güncel kosullar çerçevesinde salgini göz önüne alarak kurguladiklarini ifade etti.

Yarisma kapsaminda 60'in üzerinde üniversiteyle çevrim içi tanitim toplantilari düzenlendiklerine deginen Yagci, "Detaylar hem çevrim içi hem fiziki olarak ögrencilerimize aktarildi. Yarismaya ögrenci ve profesyonel toplam 677 basvuru alindi. 509 ögrenci, 168 profesyonel tasarim geldi. Toplam 92 farkli üniversiteden basvuru alindi. Bu rakamlar yarismaya ilgilinin ne denli yüksek oldugunun ispati. Bunlarin ötesinde, tasarimcilarla sektörü bir araya getirmis oluyoruz." diye konustu.

Konusmalarin ardindan yarismada dereceye girenlere protokol üyeleri tarafindan plaketleri takdim edildi.

Ögrenci ve profesyonel olmak üzere 2 kategoride düzenlenen yarismada, ögrenci kategorisi birincisi "SC ROLD" isimli projesiyle Büsra Yigit olurken, Erdener Atasaray, "HEALTHY WORK" isimli projesiyle profesyonel kategoride birincilik ödülünü almaya hak kazandi.

Öte yandan Eskisehir Teknik Üniversitesine de 101 basvuruyla "En Çok Katilim Saglayan Üniversite" ödülü verildi.

Kaynak: AA