Dünyanin En Büyük Yolcu Uçagi Için Istanbul Havalimani'nda Karsilama Töreni

Dünyanin en büyük yolcu uçagi olarak hizmet veren yolcu Airbus A380’in Istanbul Havalimani’na tarifeli sefer baslatmasi münasebetiyle karsilama töreni düzenlendi.

Dünyanin En Büyük Yolcu Uçagi Için Istanbul Havalimani'nda Karsilama Töreni
Dubai merkezli havayolu sirketi Emirates, 1 Ekim’den itibaren Istanbul Havalimani’na dünyanin en büyük yolcu uçagi olan Airbus A380 tipi uçaklarla günlük tarifeli sefer gerçeklestirmeye basladi.

Bu kapsamda EK123 sefer sayili uçagin saat 14.30’da Istanbul’a gelmesinin akabinde Istanbul Havalimani’nda karsilama töreni düzenlendi.

Törene Emirates Uluslararasi Iliskiler Kidemli Baskan Yardimcisi Seyh Majid Al Mualla ve Ticari Operasyonlar (Körfez, Orta Dogu ve Orta Asya) Kidemli Baskan Yardimcisi Adil Al Ghaith liderligindeki bir heyeti katildi.

Emirates heyetini terminalde Istanbul Havalimani yetkilileri karsiladi.

“Istanbul Havalimani dünyanin önde gelen havayolu sirketlerine ev sahipligi yapmaya devam ediyor”

Terminal binasinda gerçeklesen törende konusan IGA Dijital Hizmetler ve Ticaret Genel Müdür Yardimcisi Ersin Inankul, “Bölgenin en önemli aktarma merkezi olan Istanbul Havalimani, güçlü altyapisi, üstün teknolojisi ve sundugu üst düzey müsteri deneyimiyle dünyanin önde gelen havayolu sirketlerine ev sahipligi yapmaya devam ediyor. IGA olarak Birlesik Arap Emirlikleri’nden gelen dünyanin en büyük ticari uçagi olan A380’i karsilamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yolcu memnuniyetini en üst seviyeye çikarmak için güçlerini birlestiren Emirates ve Istanbul Havalimani’nin bu birliktelik ile beraber bu iki büyük markaya büyük katki saglayacagini düsünüyoruz. Emirates’in A380 ile Türkiye’ye baslattigi uçuslarin hayirli olmasini diliyoruz” açiklamasinda bulundu.

"Türkiye, önemli bir pazar"

Emirates Ticari Operasyonlar (Körfez, Orta Dogu ve Orta Asya) Kidemli Baskan Yardimcisi Adil Al Ghaith ise "Bugün burada Istanbul’a ticari olarak baslatilan A380 uçusumuzu kutlamak için bulunmaktan onur duyuyoruz. Emirates, açildigindan beri A380’i bu muhtesem, yeni Istanbul Havalimani’na getirmeye hevesliydi. A380 ile su anda hizmet verdigimiz diger birçok büyük sehir gibi bu güzel sehirde de, nihayet amiral gemimizi görmekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye, Emirates için önemli bir pazar. Kurulusumuzun ilk yillarinda uçtugumuz ilk noktalardan biriydi. O zamandan beri, 1987’den bugüne 23.000’den fazla uçusta alti milyon yolcu tasidik" diye konustu.

Öte yandan, törenin ardindan dünyanin en büyük yolcu uçagi Airbus A380’in için basin mensuplari tarafindan görüntülendi.
Kaynak: İHA