Battalgazi'deki Kirsalda Asfaltsiz Yol Kalmiyor

2021 yili basinda hazirladigi plan ve program dahilinde asfalt çalismalarini 7 gün 24 saat esasina göre sürdüren Malatya’nin Battalgazi Belediyesi, Yarimcahan Mahallesindeki 6 kilometrelik sathi kaplama yol yapim çalismalarini tamamladi.

Battalgazi'deki Kirsalda Asfaltsiz Yol Kalmiyor
Battalgazi’de ‘Yol medeniyettir. Yol hayattir’ mottosuyla hareket eden ve hayata geçirdigi ulasim yatirimlariyla adindan sikça söz ettiren Battalgazi Belediyesi, ulasim yatirimlarini araliksiz sürdürüyor. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in 2023’te asfaltsiz yolumuz kalmayacak talimatlari üzerine çalismalarini araliksiz sürdüren Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, Yarimcahan Mahallesindeki Kalkanlar sokak ve Karakas çiftligi baglanti yolunda, toplam 6 kilometrelik sathi kaplama yol yapim çalismalari gerçeklestirdi. Ilçe yollarinda kalitenin yükselmesi amaciyla yogun mesai ortaya koyan ekiplerin bu çalismasi, vatandaslar tarafindan da memnuniyetle karsilandi.

“Baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum”

Yarimcahan Mahallesi’nde asfaltsiz yol kalmadigini aktaran Mahalle Muhtari Hasan Herdili, “Battalgazi Belediyemiz tarafindan 2 ay önce baslatilan yol yapim çalismalari takdire sayandir. Çolakoglu ile Yarimcahan baglantili bir yoldu ve bu yolumuz daha önce yine Battalgazi Belediyemiz tarafindan yapildi. Simdi ise yeni açilan yollarimiz var. Bu yolumuz Yarimcahan ile Karakas çiftligi baglantili yolumuz ve 6 kilometrelik bir yoldu. Bu yolunda çalismalari tamamlandi. Bunun yani sira cami mevkisinde kilit tasi çalismasi yapildi. Sunu özellikle söylemek isterim ki; Yarimcahan’da asfaltsiz yol kalmadi. Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e ve ekibine sonsuz tesekkür ediyorum. Böyle bir baskanimiz oldugu için gurur duyuyoruz. Allah kendisinden razi olsun” ifadelerini kullandi.

“200 milyonluk yatirimi ilçemizle bulusturduk”

2.5 yillik zaman zarfi içinde Battalgazi’ye 200 milyonluk yol yatirimi gerçeklestirdiklerinin altini çizen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak amacimiz insanlarin daha rahat yasayacagi bir Battalgazi’yi olusturmak. Bunun içinde mesai kavrami gözetmeden çalismalarimizi 7 gün 24 esasina göre sürdürüyoruz. Bizler her zaman sunu ifade ettik; Yolun olmadigi yerde üst yapinin hiçbir anlami olmuyor. Bu sorumluluk bilinciyle çalismalarimiza devam ediyoruz. Battalgazi’deki vatandaslarimizin memnuniyeti bizim birinci önceligimizdir. Geride biraktigimiz 2.5yillik zaman zarfi içinde 200 milyonluk yol yatirimini, ilçemizle bulusturmayi basardik. Bu yatirimlarimizin daha da üzerine koyarak, milletimize hizmet etme yolunda emin adimlarla ilerleyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA