14 Yil Önce Vurduklari Ayi Için 31 Bin Lira Ceza Yedi

Zonguldak’in Gökçebey ilçesinde 14 yil önce koruma altindaki ayiyi vuran kisi, öldürülmüs haldeki ayinin görüntüleri ortaya çikinca 31 bin 33 lira cezaya çarptirildi. Savciligin sorusturmasi ise sürüyor.

14 Yil Önce Vurduklari Ayi Için 31 Bin Lira Ceza Yedi
Edinilen bilgiye göre 2007 yilinda yavru ayiyi tüfekle vurup derisini yüzdükleri öne sürülen E.B. ile kardesi Ö.B., eve getirdikleri yavru ayinin postuyla poz verip görüntüleri kameraya kaydetti.

Iddialara göre bir kisi, televizyonda izledigi görüntüleri cep telefonuna kaydetti.

Aile üyelerinin sirayla poz verdigi ayi postunun bulundugu görüntülerin, 14 yil sonra ortaya çikmasi üzerine Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatildi. Zonguldak Doga Koruma Milli Parklar Sube Müdürlügü’ne bagli ekipler de Cumhuriyet Savciliginca baslatilan sorusturma kapsaminda yavru ayiyi öldürdügü iddia edilen Ö.B.’ye 30 bin liralik tazminat, bin 33 liralik da idari para cezasi kesti.

Koruma altindaki ayinin öldürülmesi olayi ile ilgili Savciligin sorusturmasi sürerken dehset verici görüntüler izleyenlerin tüylerini ürpertti. Görüntüler hayvanseverlerin de büyük tepkisine neden oldu.
Kaynak: İHA