Misir Cumhurbaskani Sisi, Romanyali Mevkidasi Iohannis Ile Enerji Ve Ekonomik Is Birligini Görüstü

KAHIRE – Misir Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi, resmi temaslari kapsaminda Kahire’ye gelen Romanyali mevkidasi Klaus Iohannis ile bir araya geldi.



Misir Cumhurbaskanligi'ndan yapilan yazili açiklamada, Ittihadiye Sarayi'nda gerçeklesen ikili görüsmede, iliskilerin gelistirilmesi, enerji ve ekonomi konularinda is birliginin arttirilmasi ile turizm, sanayi, tarim ve askeri alanlarda olanaklarin ele alindigi bildirildi.

Bölgedeki son gelismelerin ve Filistin-Israil arasinda ateskesin saglanmasi konusunun da ele alindigi belirtilen açiklamada, taraflarin, Filistin ve Israil arasindaki gerilime uluslararasi yasalar dogrultusunda adil ve kapsamli bir çözüm saglanmasi konusunda mutabik kaldiklari kaydedildi.

Sisi ve Iohannis’in düzensiz göçmen konusunda da fikir alisverisinde bulunduklari ifade edilen açiklamada, Sisi’nin, ülkesinin Akdeniz’deki düzensiz göçmenlere yönelik gerekli tedbirleri aldigini, söz konusu sorunun stratejik ortaklari ve halkina karsi bir sorumluluk oldugunu söyledigi kaydedildi.

Iohannis’in ise Misir’in terörle mücadele ve düzensiz göçmenler dosyasinda gösterdigi çabadan övgüyle söz ettigi ve ülkesinin Misirla çesitli alanlarda is birligini gelistirmek arzusunda oldugunu söyledigi ifade edildi.

Kaynak: AA