Dogalgaz Santralindeki Trafo Patlamasi Mahalleliyi Sokaga Döktü

Sakarya’nin Adapazari ilçesindeki Enka Dogalgaz Kombine Çevrim Santrali’nde yasanan trafo patlamasi mahalleliyi sokaga döktü. Mahalle sakini Adem Torlak, “Çok yüksek sesli patlama oldu. Patlamanin etkisi ile parçalar firladi” dedi.

Dogalgaz Santralindeki Trafo Patlamasi Mahalleliyi Sokaga Döktü
Olay, Adapazari ilçesine bagli Taskisigi Mahallesi’nde bulunan Enka Dogalgaz Kombine Çevrim Santrali’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, santralin içerisinde patlama oldu. Patlama sonrasinda çevredeki yerlesim yerinde bulunan vatandaslar panikle evlerinden çikarak ne oldugunu anlamaya çalisti. Panige kapilan mahalleli korku dolu anlar yasarken durum itfaiye, saglik ve AFAD ekiplerine bildirildi.

Haberin verilmesi üzerine olay yerine çok sayida itfaiye ve saglik ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerin ilk incelemesinde patlamanin santral içerisinde bulunan elektrik trafosundan kaynaklandigi tespit edildi. Patlama sonrasi çikan yangin ise itfaiye ekiplerince kisa sürede söndürüldü. Panige sebep olan olayda yaralanan olmazken mahalle halki yasadiklari korkuyu anlatti.

"Çok yüksek bir ses çikti"

Mahalle sakini Mecit Torlak, “Evimize döndügümüz esnada patlama oldugunu gördük. O esnada fabrika içerisinde kendi çabalari ile söndürmeye çalistilar ve sonrasinda itfaiye ekipleri geldi. Çok büyük patlama oldu. Yukarida ortaokul var, gündüz olmamasi sansti. Baya bir yüksek ses çikti, 2 köy ilerideydim ben ve oradan duydum patlamanin sesini” derken mahalle sakini Adem Torlak ise, “Çok yüksek sesli patlama oldu. Patlamanin etkisi ile parçalar firladi. Çok yüksek ses yapti ve dumanla birlikte yangin çikti. Patlama ile birlikte herkes disariya döküldü” dedi.

Kaynak: İHA