Diyarbakir'da MIT Ve Emniyet'ten Terör Operasyon

DIYARBAKIR – Diyarbakir’da Milli Istihbarat Teskilati (MIT) ve Il Emniyet Müdürlügü terör örgütü PKK üyelerine sahte pasaport temin eden sebekeye operasyon düzenledi. Operasyonda 8 kisi gözaltina alinirken, 6’si tutuklandi, 2 kisi ise serbest birakildi.

Diyarbakir'da MIT Ve Emniyet'ten Terör Operasyon
Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciliginin yürüttügü terör sorusturmasi kapsaminda MIT ve Diyarbakir Emniyet Müdürlügü, terör örgütü PKK’ya yönelik önemli bir operasyonu ortaklasa düzenledi.



Diyarbakir ve Istanbul’da 13 yere es zamanli baskin

Sorusturma kapsaminda 8 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

Karar ile birlikte Diyarbakir ve Istanbul polisi harekete geçti. 13 farkli adrese es zamanli olarak düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK üyelerine sahte pasaport temin eden 8 süpheli sahis adreslerinde kis kivrak yakalanarak gözaltina aldi.

6 kisi tutuklandi

Süphelilerin evlerinde yapilan aramalarda dijital veriler, örgütsel doküman, 1 adet tabanca ve tabancaya ait mermi ele geçirildi. Istanbul’dan Diyarbakir’a getirilen süpheli sahislar emniyette sorguya alindi. Süpheli sahislarin emniyetteki islemlerinin aridan adliyeye sevk edildi. 6 süpheli tutuklandi, 2 kisi ise serbest birakildi.
Kaynak: İHA