DATÜB Heyeti, Bakan Yardimcisi Demircan Ile Bir Araya Geldi

DATÜB Genel Baskani Ziyatdin Kassanov ve beraberindeki heyet, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan ile bir araya geldi.

DATÜB Heyeti, Bakan Yardimcisi Demircan Ile Bir Araya Geldi
Görüsmede, DATÜB Genel Baskani Ziyatdin Kassanov, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan ve beraberindeki heyete DATÜB faaliyetleri hakkinda bilgi vererek Türkiye tarafindan Ahiskali Türklere saglanan istisnai vatandaslik, uzun dönem ikamet izni, sikintili bölgelerden iskanli göç imkanlarindan dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarini iletti.

Kassanov Kazakistan’da yasayan halklar arasinda Ahiskali Türkler olarak gerek dernek gerekse de asamble çalismalarinda öncü olduklarini, 7 bölgede temsilciliklerin bulundugunu, 36 cami, 18 spor salonu yaptiklarini aktararak Kazakistan-Türkiye iliskilerine katki sunmaya ve ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kassanov, 14 Kasim 1944 yilinda Ahiska bölgesinden koparilarak Orta Asya’ya getirildiklerinde Ahiskali Türklere Kazak halkinin desteginden de bahsetti.

DATÜB Genel Baskan Yardimcisi ve Kazakistan Temsilciligi Baskani Sadyr Eibov, Kazakistan Ahiska Türkleri Türk Milli Merkezi Baskan Yardimcilari Sahismail Asiyev, Rasim Kusaliyev, Özel 1 Nolu Talgar Lisesi Müdürü Dildar Badalova, “Ahiska” gazetesi ve “Türk Birligi” Dergisi Bas Editörü Rövsen Memmedoglu’nun yer aldigi görüsme, Kassanov’un Bakan Yardimcisi Demircan’a hediye takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA