Bilim Kurulu Toplantisi Sonrasi Bakan Koca'dan Önemli Açiklamalar

- Bakan Koca: "Bazi kliniklerde asistan hekimlerin 36 saat çalistigi durumlar oldugu maalesef gerçektir. Dr. Rümeysa arkadasimizin kazadan önce 36 saat çalistigi seklindeki bilgi ise yanlistir. Arkadasimiz günlük mesainin ardindan nöbet tutmus, sabah hastaneden ayrilmistir."

Bilim Kurulu Toplantisi Sonrasi Bakan Koca'dan Önemli Açiklamalar
"Hekimlerin özlük haklarini iyilestirme çalismamizin kisa zaman zarfinda sonuçlanmasi için gayret ediyorum. Ek ödemenin çalisanlarimiz arasinda hakkaniyetli bir sekilde dagilimini da saglayacagiz. Sabit ek ödemenin maasa eklenmesini temin edecegiz."

"Atamalarin mülakat olmadan puana göre yapilmasini saglayacagiz. Fakat unutulmamali, devlet, kararlarini tüm hazirliklarini tamamlayarak sonuçlandirir. Arkadaslarimiz, atamalarin, sartlarin hazir oldugu en erken tarihte yapilacagindan emin olsunlar."

"Daha önce yaptigimiz çagriya ragmen maalesef halen gebelerde asilanma orani oldukça düsük. Kayiplarimizin arkasinda en belirgin sorun gebelerin asilanma oraninin düsük olmasi. Covid-19 sebebiyle kaybettigimiz gebelerin yüzde 99’u asisizdir."

"Yerli asimiz Turkovac’in seri üretime geçmesi için gönüllülere ihtiyaci var. Hatirlatma dozunun zamani gelen 18-59 yas arasi saglikli vatandaslarimizi kendi asimiz, kendi gücümüz için gönüllü olmaya davet ediyorum."
Kaynak: İHA