Ankara Büyüksehir Belediyesi'nden Ihtiyaç Sahibi Ailelere 'Kara Kis Destek Paketi'

Baskan Mansur Yavas: 'Yeni destek paketimizde, bize basvuran ihtiyaç sahibi ailelerimize dogal gaz desteginde bulunacagiz' 'Bu destege basvuru durumuna göre 400 milyon liralik bütçe ayirirken, aralik ayinda 220 bin ailemizin Baskent Kartina 500 liralik (toplam 110 milyon lira) ayrica destek tutarinin yatirilmasi için çalismalarimiza basladik'.

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, kentteki ihtiyaç sahibi ailelere "Kara Kis Destek Paketi" ile 600 milyon liralik destekte bulunacaklarini açikladi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, belediyenin ihtiyaç sahibi aileler için hayata geçirdigi destek paketlerine yenisi eklendi.

Bu kapsamda Baskent Kart'tan yapilan kömür yardiminin ardindan "Kara Kis Destek Paketi" hazirlandi.

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Yavas, destek paketini sosyal medya hesabindan paylastigi videoyla duyurdu.

Paylasiminda, "600 milyon liralik Kara Kis Destek Paketimizi baslatiyor, Ankara ayazinda dayanismayla isiniyoruz." mesajina yer veren Yavas, videoda, "Yeni destek paketimizde, bize basvuran ihtiyaç sahibi ailelerimize dogal gaz desteginde bulunacagiz. Bu destege basvuru durumuna göre 400 milyon liralik bütçe ayirirken, aralik ayinda 220 bin ailemizin Baskent Kartina 500 liralik (toplam 110 milyon lira) ayrica destek tutarinin yatirilmasi için çalismalarimiza basladik." ifadelerini kullandi.

Yilbasindan itibaren sosyal yardim alan ailelerin, Baskent Kart ile günlük bir ekmek ve aylik bir kilogram et alabilmeleri için hazirliklari sürdürdüklerini belirten Yavas, yeni yilda 20 bin civarinda ögrencinin servis ücretlerini de ödemeye baslayacaklarini açikladi.

Açiklamada, Büyüksehir Belediyesince sosyal yardim alan ailelerin Baskent Kartina bugüne kadar yaklasik 140 milyon lira, kömür alimi için 28 bin 609 ailenin kartina ayrica 61 milyon 509 bin 350 lira yatirildigi ve okullar açilmadan önce 164 bin 910 ögrenciye yaklasik 25 milyon lira egitim destegi saglandigi animsatildi.
Kaynak: AA